Gençlik ve Spor Kenti unvanını bir kez daha taçlandıran Balıkesir, Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Triathle Türkiye Şampiyonası ve U11 Gelişim Yarışları, U13-U15 Milli Takım Seçmeleri’ne ev sahipliği yaptı. Ülke genelinden 26 kulüp ve 1 ferdi olmak üzere toplam 221 sporcunun bir araya geldiği yarışlar büyük mücadeleye sahne oldu.
29-30 Haziran tarihlerinde, Atış, Yüzme ve Koşu yarışlarıyla genç sporcular kendi kategorilerinde en başarılı olabilmek için parkurda üstün performans sergiledi. Şampiyonada mücadele eden sporcuların parkurda gösterdikleri rekabet, izleyicilerden tam not aldı.
U13 ve U15 kategorilerinde başarı elde sporcular, 10-13 Ekim 2024 tarihlerinde Mısır’da düzenlenecek olan Triathle Dünya Şampiyonası kadrosuna davet edilecekler. Türkiye adına yarışacak olan milli takım sporcuları da bu organizasyonda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için hazırlıklarını sürdürüyor.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, “Şehrimiz, doğal güzellikleri ve zengin coğrafi yapısıyla birçok spor branşının yapılabileceği bir ortam sunuyor. Gençlik ve Spor Kenti Balıkesir olarak büyük bir heyecanla beklenen Triathle Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri’ne ev sahipliği yapmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sporcularımızı ağırlamaktan ve onların başarılarına tanıklık etmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Organizasyonun gerçekleşmesinde katkıda bulunan tüm paydaş kurumlarımıza, Türkiye Modern Pentatlon Federasyonuna ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”  dedi.