Türk milletinin Kurtuluş Savaşı'ndaki büyük başarısını ve Büyük Taarruz ile Başkumandanlık Meydan Muharebesi Zaferi'yle milletimizin bağımsızlık mücadelesini zaferle taçlandırarak tüm dünyaya duyurduğu 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü, Balıkesir'de büyük bir coşku ve gururla, renkli etkinlikler ve törenlerle kutlandı. Düzenlenen törenlerde, zaferin tarihî önemi vurgulandı, vatan uğruna canlarını feda eden kahraman şehit ve gazilerimiz anıldı.
30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında, il genelinde sportif faaliyetler düzenlendi. Bu kapsamda gerçekleştirilen Zafer Bisiklet Turu, Balıkesir Birleşmiş Milletler 75. Yıl Gençlik Merkezi’nden başladı. Bisiklet tutkunlarının yoğun katılımıyla renkli bir atmosferde gerçekleşen tur, kahramanlıklarıyla, millet sevgisiyle örnek olan aziz şehitlerimize ithaf edildi.
Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü münasebetiyle ilimizde düzenlenen resmi tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Törende, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bayrağımız göndere çekildi. Kuva-yi Millîye Meydanı’na geçilerek yapılan kutlamalar,  günün anlamını belirten konuşmalar, gösteriler ve resmi geçit töreni ile devam etti. 
30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Balıkesir Valiliği bahçesinde düzenlenen resepsiyona, Valimiz İsmail Ustaoğlu, il protokolü, İl Müdürü Adem Özalp, antrenörler, olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonlarında derece elde eden milli sporcular katıldılar.
Vali İsmail Ustaoğlu, 30 Ağustos 1922'nin Türk tarihindeki önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurguladı. Konuşmasında, her türlü zorlu şart altında milli birlik ve beraberlik içinde, Kuva-yi Milliye ruhuyla yürütülen mücadelenin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri dehası, cesareti ve milletine duyduğu güven sayesinde zaferle sonuçlandığını belirterek, Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ndeki başarının milletimizin azim ve kararlılığıyla mümkün olduğunu ifade etti.
  “Aziz milletimizin yeniden doğuşunu müjdeleyen ve Cumhuriyetimizin temelini atan büyük zaferin 102. yıl dönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimizi minnetle yad ediyor ve yüce milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum” dedi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, 30 Ağustos Zaferi’nin 102. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutladıklarını belirterek, “Vatanın düşman işgalinden kurtuluşunu ve milletin istiklâlini müjdeleyen bu zaferin, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Savaşı'nın kahramanları ve ülkenin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitler için derin bir rahmet ve minnet duygusuyla anıyoruz. Ulusal birlik ve beraberlik bilincinin daha da güçlendiği bu anlamlı günde, tüm gençlere, spor camiasına ve vatandaşlara sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum” şeklinde konuştu.