Türk Milletinin iradesinin temelini oluşturan Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş yıl dönümü ve dünyada tek Çocuk Bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Balıkesir ilinde büyük bir coşkuyla kutlandı. 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, çocukların ve gençlerin erken yaşlardan itibaren spor yapmaya teşvik edilmesi amacıyla turnuvalar düzenlendi. 20 Nisan’da Masa Tenisi İl Birinciliği Turnuvası ile başlayan etkinlikler, 21 Nisan’da Taekwondo Çocuk Bayramı Şampiyonası ile devam etti. İlçelerimizde ve tesislerimizde gerçekleşen milli bayramımızın anlamını taşıyan etkinliklerde, hem sporcular hem de seyirciler bir araya geldi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen resmi tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak göndere bayrak çekildi. Avlu Kongre ve Kültür Merkezinde devam eden kutlama programında, çocukların gösterileri izleyicilere görsel şölen yaşattı. Festival havasında geçen programda, spor etkinlikleri ve çeşitli yarışmalarla bu anlamlı günün coşkusu tüm katılımcılar tarafından paylaşıldı.
Programın ardından İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin ve İl Müdürümüz Adem Özalp, Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’nde tedavi görmekte olan çocuklarla bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini ilettiler ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladılar.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, “104 yıl önce aziz milletimizin gösterdiği azim, inanç ve kararlılıkla verilen o eşsiz mücadelenin sonucu olarak kurulan Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş yıldönümünü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği Çocuk Bayramı’nı birlik beraberlik içerisinde ilk gün heyecanıyla coşkuyla kutluyoruz. 
Bizlere bugünü armağan eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, tüm çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.” ifadelerini kullandı.