1920 yılında kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bugün 104. yaşını kutluyoruz.  Bu kahraman meclis, Kurtuluş Savaşı’na yön vererek, Türk milletinin bağımsızlık ve geleceğe olan kararlılığını tüm dünyaya duyurmuştur.
İl Müdürü Adem Özalp, ”Bugün, Türkiye Cumhuriyeti için hayati önem taşıyan bir günü birlikte coşkuyla kutluyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyanın tek çocuk bayramı olup, ‘Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.’ sözleriyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verdiği önemin en somut göstergesidir.
23 Nisan 1920 tarihinde kurulan Büyük Millet Meclisi, Türk milletinin kararlılığını ve birlik beraberliğine olan inancını gelecek nesillere aktaracağımız en değerli miraslardan biridir. Bu kutsal emanet, çocuklarımızı ve gençlerimizi ülkemizi ve milletimizi sevmeyi, vatanları için çalışmayı ve üretmeyi öğreten bir eğitim felsefesidir. Bugün, Atatürk’ün çocuklara verdiği önemi yaşatmak ve yüceltmek, onun emanetlerini korumak, Türk ulusu olarak bizim üzerimize düşen bir sorumluluktur. Atatürk’ün dediği gibi, ‘Ulusların İstikballeri gelecek nesillere bağlıdır.’ Bu nedenle, çocuklarımızın iyi bir eğitim alması, değerlerimize sahip çıkması ve barışçı bir dünya için çalışması için bizler de üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz.
Bugün bu vesileyle, İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum.” İfadelerini kullandı.