Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen Okul Sporları Faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri büyük ilgi gördü. Etkinlik, çocukların kültürel, sosyal ve sportif yönden gelişimlerini hedeflerken aynı zamanda kültürel miraslarıyla bağlarını güçlendirmelerini sağladı. Sınıf müsabakaları, ilçe finalleri ve il finali elemelerinin ardından düzenlenen şenlikte, 11 ilçeden 16 okul yer aldı.
2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı’nda 1.2.3.4.5. sınıflarda eğitim gören toplam 54.000 öğrenciye ulaşılan ve çocuklarımızın fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimlerine büyük katkısı bulunan ‘Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’, bu yıl da renkli anlara sahne oldu. Yağ Satarım Bal Satarım, Mendil Kapmaca, Kaleli Yakan Top gibi unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunları, şenlikle tekrar canlandı.
Şehit Turgut Solak Spor Salonu’nda gerçekleşen İl Finali ve ödül törenine Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Emine Böçkün, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Keren, kurum müdürleri, antrenörler, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı. Oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçen il finaliyle izleyenler çocukluk günlerine yolculuk yaparken, çocuklar, oynadıkları oyunlarla şenliğin ve eğlencenin tadını çıkarttı. Unutulmaz deneyimlerle kaybedeni olmayan Geleneksel Çocuk Oyunları Finalinde çocuklar ödül heyecanı yaşadı.
Gelecek yıllarda daha geniş kapsamlı etkinliklerle çocukların geleneksel oyunlarla buluşmaları ve bu kültürel mirasları yaşatmaları hedefleniyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen bu tür etkinlikler, çocukların sağlıklı ve eğlenceli zaman geçirmelerine olanak tanırken aynı zamanda kültürel mirasların yaşatılmasına da katkı sağlıyor.
Şenlikte konuşma yapan Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp,” Valiliğimizin koordinasyonunda ve diğer kurumların katkılarıyla ilimizde ‘Geleneksel Çocuk Oyunları’nı yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yıl boyunca spor şenlikleri, projeler, etkinlikler ve turnuvalar düzenleyerek çocuklarımızın ve gençlerimizin spor alışkanlığı kazanmalarını, zararlı çevre ve alışkanlıklardan korunmalarını ve serbest zamanlarını verimli geçirmelerini hedefliyoruz. Geleneksel çocuk oyunları komitesinde görevli öğretmen ve çalışma arkadaşlarımızın büyük özverisiyle her yıl çocuklarımızın bu oyunları öğrenmesi ve nesilden nesile miras olarak aktarılması sağlanıyor. Bu süreçte emeği geçen başta Valiliğimiz olmak üzere tüm paydaş kurumlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. “ ifadelerini kullandı.