Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2018 yılında hayata geçirilen bu proje kapsamında, bu yılda yaklaşık 30 bin kişi, Balıkesir’deki tesislerde yüzme eğitimi alıyor. Bakanlık, Türkiye’nin dört bir yanına portatif, açık ve kapalı yüzme havuzları inşa ederek çocuklara ve gençlere yüzme imkânı sunuyor. Alanında uzman antrenörler eşliğinde, çocuklar ve gençler yüzme becerilerini geliştiriyor.
GSB Spor Okulları çerçevesinde ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi’, çocukların spor tesislerini yakından görmelerini ve erken yaşta spora başlamalarını hedefliyor. Bu proje ile çocuklar, bağımlılıklardan ve hareketsiz yaşamdan uzaklaşarak fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlıyor. Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın sloganıyla, modern tesislerde yıl boyunca yüzme eğitimi verilerek daha çok çocuğa yüzme öğretilmesi amaçlanıyor. Doğru postürü teşvik etmek, sağlıklı yaşamı desteklemek ve başarılı sporcuları lisanslı sporcu olarak yetiştirmek de projenin hedefleri arasında yer alıyor. Ayrıca 7-14 yaş arası çocuklar ve +14 yaş üzeri kadın-erkek bireyler için yüzme seansları düzenlenerek, 7’den 70’e herkes yüzmeyi öğrenme fırsatı buluyor.
Balıkesir Olimpik Havuzunda ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi’ kapsamında eğitim alan çocukları ziyaret eden Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, “Gerçekleştirilen projeyle birlikte Yüzme sporuna olan ilgi artarak devam ediyor. Amacımız yüzme öğrenmek isteyen herkese yüzmeyi öğretmek, gençlerimizi ve çocuklarımızı yarının ihtiyaçlarına en iyi şekilde hazırlamak. Biz de Balıkesir’de yoğun ilgi gören havuzlarımız için yüzmeye erişimi kolaylaştırmak ve yeni sporcularımızın yetişmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.