“İmkan Bizden Oynamak Sizden” sloganıyla her yıl düzenlenen Mahalle Ligi Finalleri, Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğiyle düzenlendi. Şubat ayında startını alan bu heyecan dolu organizasyon, il genelindeki mahallelerin takımlarını bir araya getirdi ve 8 farklı kategoride toplam 1770 takımın katılımıyla 1362 maç gerçekleşti.
Finale kalan ekipler, 20 Mart 2024 Çarşamba günü Ali Hikmet Paşa Futbol Sahaları’nda saat 18:00’de karşı karşıya geldi. İl protokolünün Santra vuruşuyla başlayan müsabakalarda takımlar şampiyonluk için kıyasıya mücadele etti. 
Düzenlenen ödül töreninde kendi kategorilerinde derece elde eden takımlara protokol tarafından ödülleri takdim edildi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, törende yaptığı konuşmada, “20 ilçemizden yaklaşık 18 bin çocuk ve gencin katıldığı turnuvamızın finallerinde kazanan yine takım ruhu ve dostluk oldu. Bu örnek projeye katılan ve dereceye giren tüm sporcuları tebrik ediyorum. Mahalle Ligi Turnuvaları ile sporun tabana yayılması, ilimizdeki çocukların ve gençlerin sporu sevmeleri, gençlerin sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak adına önemli bir rol oynuyor. Aynı zamanda yeni yeteneklerin keşfedilmesi için tüm çabamızla ve paydaşlarımız ile işbirliğinde, tüm ilçelerimizde projelerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Turnuvanın gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta Balıkesir Valiliği olmak üzere, Balıkesir Büyükşehir Belediyesine ve tüm paydaş kurumlarımıza teşekkür ederim” dedi.