Erasmus+Sport 2022 çağrısı kapsamında Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Oyunla Harekete Geç, Yeteneğini Keşfet” adlı projenin başlangıç toplantısı Balıkesir Birleşmiş Milletler 75. Yıl Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. 
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve bakanlık koordinesinde yürütülen “Oyunla Harekete Geç Yeteneğini Keşfet” projesinde koordinatör kurum olarak üç ortak ile iç anlaşma imzalandı. 
Projenin açılış toplantısı Proje Ortaklarından; Romanya Universitatea Dın Craiova-UCV öğretim üyeleri, Portekiz Associacao Desportiva Cultural E Social De Carvalhais Spor Kulübü yöneticisi, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp ve proje ekibi katılımıyla gerçekleştirildi. Üç kurum arasında imzalanan iç anlaşmanın ardından projenin süreçleri, gerçekleştirilecek faaliyetleri, proje kapsamında gerçekleştirilecek eğitsel oyun modülü hakkında fikir paylaşımında bulunularak ülkeler arası koordinasyonla ilgili ilk adımlar atıldı. Proje ortaklarından öğretim üyeleri ve Portekiz Spor Kulübü yöneticilerine Balıkesir BM 75. Yıl Gençlik Merkezinde bulunan tüm bölümler tanıtılarak Akademi ve Kulüp çalışmaları hakkında bilgi verildi. Deneyap Atölyesinde eğitim alan gençler çalışmalarının tanıtımını gerçekleştirdi. 
Proje ortaklarından Portekiz Associacao Desportiva Cultural E Social De Carvalhais Spor Kulübü yöneticisi İl Müdürü Adem Özalp’i makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından İl Müdürü Özalp hediye takdim etti. 
Proje hakkında bir açıklama yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, “ERASMUS+Sport 2022 kapsamında Bakanlığımız koordinesinde İl Müdürlüğümüz tarafından projelendirilen “Oyunla Harekete Geç Yeteneğini Keşfet” projesi Balıkesir’de desteklenen ilk proje. Sporla oyunun iç içe işlendiği projeni amacı; 9-11 yaş aralığındaki kırsal bölgelerde yaşayan sosyo-ekonomik zorlukları olan ailelerin çocuklarına eğitsel oyun etkinlikleri ile spora özgü beceri koordinasyon ve temel kuvvet beceri gelişimlerine katkı sağlayacak. “Eğitsel Oyun ve Hareket” eğitim modülünü spor bilimciler, antrenörler ve ilgili paydaşların katılımıyla bu modül ülkemizde ve diğer ülkelerde uygulayarak yaygınlaştırılması hedefleniyor. Proje ile amacımız; kırsal bölgelerde yaşayan sosyo-ekonomik zorlukları olan ailelerin çocuklarına eğitsel oyun etkinlikleri ile spora özgü beceri koordinasyon ve temel kuvvet beceri gelişimlerine katkı sağlayacak olan “Eğitsel Oyun ve Hareket” eğitim modülünü spor bilimciler, antrenörler ve ilgili paydaşların katılımıyla oluşturarak bu modülü ülkemizde ve ortak ülkelerde uygulamak ve yaygınlaştırmak.” dedi.