15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, Demokrasi Zaferinin 6. yılı yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri İl Protokolü ve Vali Hasan Şıldak öncülüğünde Milli İrade Meydanı’ndaki programda coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.
Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen 15 Temmuz Direnişi’nin önemini vurgulamak amacıyla, kurumlar tarafından farklı etkinlikler yapılırken, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde üç gün süren çeşitli faaliyetler gerçekleştirildi. 15 Temmuz destanının Türk milletinin güçlü iradesi ve kararlılığının yanı sıra vatan ve millet aşkının vurgulandığı; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Yüzme Yarışması, Şehitlere Saygı Bisiklet Turu, Geleneksel Türk Okçuluğu Yarışmaları gençlerin ve sporcuların katılımlarıyla tamamlandı. 15 Temmuz Şehidi Özel Harekat Polis Memuru Mustafa Serin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu ile gençler ve sporcuların katılımlarıyla Burhaniye'de bulunan kabri başında dualarla anıldı. 15 Temmuz sabahı İl protokolü gençler ve sporcular ile birlikte şehit kabirlerinde okunan Kur'ân-ı Kerim tilavetinin ardından şehitlerimiz için dua edildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından şehitlerin anısına her yıl düzenli olarak yapılan Sancak Koşusu, tüm illerde eşzamanlı olarak gerçekleştirildi. Şehrimizde de 15 Temmuz Şehitleri ve Şehit Ömer Halis Demir Anıtı’ndan başlayarak, Milli İrade Meydanı’nda sona erdi. Milli Sporcular sancağı ve Türk Bayrağını Vali Hasan Şıldak'a takdim etti. Sancak Koşusunun ardından katılım belgelerini takdim eden Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, sporcularımıza teşekkür etti. Ayrıca çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından takdim edildi.
  Düzenlenen etkinliklerle amacımızın 15 Temmuz ruhunu hakkıyla yaşatmak ve geleceğe aktarmak olduğunu belirten İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, “15 Temmuz, milli iradenin ve demokrasinin zaferidir. Bu asil milletimiz o gece genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeği ile meydanlara çıkarak hainlere, alçaklara fırsat vermeyerek bir kahramanlık destanı yazmıştır. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında hafta boyunca bir ve bütün olduk. Birlik ve beraberlik içerisinde şehitlerimizin aziz hatıralarına ve kanlarıyla müşerref kıldıkları bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz’un 6. sene-i devriyesinde Balıkesirli hemşehrilerimizle, sporcularımızla, gençlerimizle şehrimizde tüm etkinliklerde hep birlikte 15 Temmuz ruhunu yaşattık. Bu vesileyle 15 Temmuz’da şehadete yürüyen kahramanlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum. Gerçekleştirdiğimiz tüm etkinliklerde faaliyet gösteren sporcularımıza, antrenörlerimize, gençlik liderlerimize, gönüllü gençlere, mesai arkadaşlarıma ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.