Yüzmede hem branş olarak hem de halkın yüzmeye olan erişimi açısından çok daha ileriye kulaç atıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından 81 ilde yürütülen “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi devam ediyor. 
Balıkesir merkez ve ilçelerimizde bulunan havuzlarda; maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine uyarak çocuklar uzman eğitmenler eşliğinde çalışmalarını sürdürüyor. Tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de başarıyla devam eden Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi ile insan sağlığına birçok faydası bulunan özelliklede gelişim çağındaki çocuklarımızın fiziksel ve ruhsal gelişimlerine destek olan yüzme sporu öğretilerek sağlıklı bir neslin yetiştirilmesi hedefleniyor. 
Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, yaz döneminde kurulan portatif havuzlarımızda verilen yüzme kurslarına beklediklerinin çok üzerinde bir talep gerçekleştiğini kaydederek, “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” sloganıyla sürdürdüğümüz kurslarda büyük bir mesafe kat ettik. Sayın Bakanımızın çok önem verdiği yüzme branşında amacımız çocuklarımıza bu sporu sevdirmek ve yüzmeyi öğretmek. Bu proje kapsamında belediyelerimizle, spor kulüplerimizle işbirliğimiz artarak devam edecektir. Şehrimizde havuz sayısını artırmak için yatırımlar devam ediyor. Böylelikle her yaştan vatandaşımıza yüzme branşında erişimlerini kolaylaştıracağız.” dedi.
Yüzme kursuna gelen heyecanlı, istekli ve meraklı öğrencilerimizin fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunarak onların gelişmelerini sağlamak amacıyla profesyonel antrenörlerimiz ile yüzme kurslarımız pandemi kuralları çerçevesinde ve il hıfzıssıhha kurulu kararları doğrultusunda devam edecektir.