Geleceğe Nefes kampanyası bu yıl da 1 Kasım saat 11:11’de 81 ilde eşzamanlı olarak 83 milyon fidan toprakla buluştu. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü Balıkesir genelinde de Kovid tedbirleri dahilinde belirlenen yerlerde ağaç dikimi ile gerçekleştirildi. Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Kız Yurdumuz bahçesinde Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu; çocuk ve gençler ile birlikte fidanlar toprakla buluşturdu. Ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak ve çevre konusunda farkındalığı artırmak maksadıyla, bu yıl ikincisi düzenlenen fidan dikimi etkinliğinde binlerce gencimiz geleceğe nefes olmak için adeta birbirleriyle yarıştı. 
Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, “Ağaç dikim etkinlikleri ile memleketin yeşil dokusuna sahip çıkmak vatana hizmet anlayışımızın bir parçasıdır. Daha yeşil bir yaşam alanı bırakmak, bizim gelecek nesillere borcumuz. Toprağa diktiğimiz her bir fidanın geleceğe bir nefes armağan ettiğimiz için gerçekten çok mutluyum. Katılan herkese teşekkür ediyorum, gençlerimizin emeklerine sağlık..” dedi.
Türkiye’nin orman varlığını artırmanın yanı sıra, aynı zamanda toplumda ağaç ve orman sevgisini geliştirmeyi, çevresel farkındalığı artırmayı ve çevreye duyarlı nesiller yetiştirmeyi amaçlayan sosyal bir etkinlik olan “GELECEĞE NEFES” Ağaçlandırma Projesi kapsamında, bu yıl pandemi süreçlerinden dolayı Orman Bölge Müdürlüğü ve tüm kamu kurumları tarafından tüm çalışmalar titizlikle yürütüldü.
Proje kapsamında dikilen fidanlardan oluşan ormanlar, kampanya kapsamında hedeflenen sosyal faydalarının yanı sıra, dikim yapılan sahanın özelliğine göre; toprak kaybını önleyerek erozyonun şiddetinin düşürülmesi, ülkemiz yeşil dokusunun geliştirilerek, orman varlığının artırılması, yabani hayvanlara besin sağlayarak, popülasyonlarının gelişimine destek olunması, özellikle kamusal alanlarda yapılan ağaçlandırmalar ile çocukların, gençlerin ve vatandaşların daha yeşil, havası daha temiz ve oksijeni bol bir ortamda yaşamalarına hizmet etme gibi pek çok fayda sağlıyor. Proje ayrıca, dikilen çiçekli ve aromatik bitkiler sayesinde, bal üretimi desteklenirken, rekreasyonel alanların oluşumuna ve odun dışı ürün ve hizmetler alanında vatandaşların gelir sağlamasına katkı sunuyor.