Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 101. yıl dönümünde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Balıkesir’de düzenlenen törenlerle kutlanıyor.19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Covid19 tedbirleri gölgesinde Balıkesir Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. 
Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu’nun Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla 19 Mayıs kutlamaları ilimizde de başladı. Sabah çelenk sunma programında ilk olarak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. 
Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında düzenlenen tören Atatürk Anıtı önünde sınırlı katılımla gerçekleştirildi. Çelenk sunma törenine, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, Altıeylül Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Akan, Karesi Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Adem Özalp ve görevli gençlerimiz katıldı. 
Program kapsamında akşam saatler 19.19’u gösterdiğinde de tüm balkonlardan İstiklal Marşımız söylenecek akabinde Gençliğe Hitabe okunacak. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında bu akşam stadyum, spor salonları ve yurtlarda İstiklal Marşı okunacak.