Milli Güreşçimiz Yasemin Adar, Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvası Kadınlar 76 kiloda altın madalyaya uzandı. Turnuvanın Kadınlar 76 kilo finalinde Yasemin Adar ile Alman rakibi Zsanett Nemeth arasında yapılan final karşılaşması büyük heyecana sahne oldu. 
Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu merhum milli güreşçi Yaşar Doğu adına bu yıl 48'incisi düzenlenen Uluslararası Yaşar Doğu Serbest ve Kadınlar Güreş Turnuvası'nda Türkiye kadınlarda şampiyonluğu elde ederken, erkeklerde ikinci oldu.
Dünya Güreş Birliğinin (UWW) açıkladığı 2020 takviminde yer alan ve Türkiye Güreş Federasyonu tarafından erkekler serbest stil ve kadınlar kategorilerinde düzenlenen turnuva, İstanbul'daki Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda üçüncü gün müsabakalarıyla sona erdi.
Üç günde yaklaşık 20 ülkeden 250'ye yakın sporcunun mücadele ettiği turnuvada Türkiye kadınlarda 2 altın, 6 gümüş, 8 bronz madalya alarak topladığı 190 puanla zirvede yer aldı. Kadınlarda Azerbaycan 99 puanla ikinci, Bulgaristan ise 82 puanla üçüncü oldu.
Türkiye, kadınlarda ve erkeklerde 4 altın, 9 gümüş ve 13 bronz olmak üzere toplam 26 madalya aldı.
Son gün 13 madalya
Türkiye, kadınlarda ve erkeklerde son gün müsabakalarında toplam 13 madalya elde etti.
Erkeklerde 61, 74, 79, 92 ve 125, kadınlarda ise 55, 62 ve 76 kilolarda final mücadeleleri yapıldı.
Kadınlarda ise 55 kiloda Melda Dernekçi ve 76 kiloda Yasemin Adar altın madalyaya uzandı. 55 kiloda Dilan Kaya gümüş, aynı sıklette Esra Pul bronz madalya elde etti. Elif Jale Yeşilırmak da 62 kiloda bronz madalyanın sahibi oldu.
Milli Sporcumuz Yasemin Adar’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz…