6 Eylül Balıkesir’in Kurtuluşu Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen İsmail Akçay Yol Koşusu öncesi Çocuk Atletizm Şenliği’ne yaşları 7 ile 14 arasında değişen sporcular çeşitli kategorilerde yarıştı.  
Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, “Çocukların sosyal medya ortamından uzaklaşarak enerjilerini bu yöne kaydırmalarını çok önemsiyoruz. Amacımız; öncelikle yaş gruplarına göre sporu sevdirmek, sürat ve çabukluğu yüksek olan çocuklarımızı tespit edip uygun branşlara yönlendirmek ve özgüveni artırmak. Sporu erken yaştan itibaren bir yaşam biçimi haline getirip yeteneklerini keşfetmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese, tüm paydaşlarımıza ve yarışmaya katılan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. 
Şehrimizde yapılan İsmail Akçay Yol Koşusu; Valimiz Ersin Yazıcı ve kıymetli protokol tarafından dereceye giren sporculara verilen ödüllerle tamamlandı. Yarışmanın finalinde yarışmaya katılan 250 sporcuya madalya ve başarı belgeleri verildi. Çocukların sağlıklı gelişmeleri için spora yönelmeye özendirici olması adına düzenlenen Atletizm Şenliği'nde çocuklar: En uzağa atan, en uzun atlayan, en uzun koşan, en hızlı koşan kategorilerinde, erkek ve kız yarışmacılar; 7-8, 9-10, 11-12, olmak üzeri olmak üzere üç yaş grubu kategorisinde yarıştı.
Çocuklar çeşitli eğlence ve atletizm oyunlarına katılarak keyifli anlar yaşadı.