34. Gençlik Haftası ve Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de büyük bir katılım ve coşkuyla kutlandı. 15-19 Mayıs tarihlerini kapsayan Gençlik haftası çeşitli organizasyonlar, sergiler ve müsabakalarla süslendi. 14-17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen futbol müsabakası ve Analig atletizm müsabakalarıyla başlayan gençlik haftası, gençlik merkezimizde 3 gün devam eden Model Uçak, Filografi, Ahşap yakma sanatı sergileri sergilendi, aynı zamanda İstiklal Aşığı isimli tiyatro gösterisi de büyük beğeni kazandı.  
Gençlik Haftası programımız 19 Mayıs pazar günü Gar önünden başlayan yürüyüşümüz Atatürk Anıtına çelenk sunma ve ardından Atatürk Yüzme Havuzu önündeki kutlama programıyla son bulmuş oldu.
Kutlama programında İl Müdürümüzün gençliğe yönelik konuşması izleyenlerden büyük alkış alırken çeşitli şiir ve şarkı dinletileri de oldu. Kafkas Halk Oyunları ekibinin gösterisi oldukça beğenildi. Halk Sağlığı müdürlüğünün bisiklet dağıtımı yaptığı törenin ardından il müdürlüğümüz cimnastik sporcularının gösterisi izleyenleri büyüledi, Büyükşehir Belediye Spor kulübü sporcularının gösterisi ise izlemeye değerdi.
İzleyenlerin oldukça memnun kaldığı ve gençlerimizin yeteneklerini sergiledikleri kutlamalar protokolün ve halkın Gençlik merkezi sanat kulübünün resim, hat ve ahşap yakma sergilerini dolaşılması ve okçuluk ekibinin gösterilerine iştirakiyle ve ardından pilav ikramıyla son bulmuş oldu.
Samsun'dan başlayan çetin mücadelenin akabinde gençlere hediye edilen bu gün için Bizde Başta Gazi Mustafa Kemal ve Silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyor ve teşekkür ediyoruz.