Gençlik ve Spor kenti Balıkesir’de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çeşitli branşlarda İl Birinciliklerinden Türkiye Şampiyonalarına birçok faaliyet gerçekleştirildi.
Balıkesir Valiliği Koordinesinde, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Federasyonların işbirliğinde birçok spor faaliyeti gerçekleştirildi. Kentin spor turizmine ve ekonomisine de büyük katkı sağlayan etkinlikler birçok branşta Balıkesirlilere spor şöleni yaşattı. Minikler Türkiye Judo Şampiyonası, Okul Sporları Spor Tırmanış Gençler Türkiye Şampiyonası, 10 Yaş Ulusal Gelişim Projesi Ligi Bölge Müsabakaları, Halkoyunları İl Birinciliği, Beach Volley U22 Türkiye Şampiyonası yoğun katılımlarla tamamlandı. 
53 ilden yaklaşık 1200 katılımcıyla tamamlanan Minikler Türkiye Judo Şampiyonası müsabakaları Şehit Turgut Solak Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Şampiyonanın açılışında konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, “Minikler Judo Türkiye Şampiyonası için ilimize gelen sporcularımızı 3 gün boyunca kentimizde ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Birçok ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapıyoruz. Judo branşında da böylesi kapsamlı bir organizasyonun Balıkesir’de gerçekleşmesi büyük önem taşıyor. İnanıyorum ki dünya şampiyonları, olimpiyat şampiyonları buradan çıkacak. Müsabakalardan önce şampiyonaya katılmak için Balıkesir yolunda trafik kazası geçirerek hayatını kaybeden Aksaray Gençlik Spor Judo Takımı antrenörümüz Abdülcelil ERBAYRAM’a Allah’tan rahmet, sporcularımıza da acil şifalar diliyoruz.” ifadelerini kullandı. Üç günün ardından müsabakalarda dereceye girenlere düzenlenen tören ile ödülleri takdim edildi. 
Okul Sporları Spor Tırmanış Gençler Türkiye Şampiyonası’nın açılış töreni ise İsmail Akçay Tırmanma Duvarında gerçekleştirildi. Şampiyona’ya Gençler A-B, Minikler ve Yıldızlar kategorilerinden  toplam 537 sporcu katıldı. 
3-4 Haziran günü 10 Yaş Ulusal Gelişim Projesi Ligi Bölge Müsabakaları Balıkesir Olimpik Yüzme Havuzunda cumartesi günü açılış töreni gerçekleştirildi. Bayrak yarışında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Pazar günü ise finallerin ardından Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Yahya Akduman minik yüzücülerin madalyalarını vererek, sporcuları performanslarından dolayı tebrik ettiler.
2022-2023 sezonu Türkiye Halk Oyunları Federasyonu kulüpler arası il Birinciliği yarışmaları 8 kategori yaklaşık 200 sporcu yarıştı. Kurtdereli Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Halkoyunları İl Birinciliği açılış töreninde Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp'in konuşmasının ardından başladı. İl Müdürü Özalp, “Sevgili gençlerimizi halk oyunlarımıza, milli kültürümüze sahip çıkmalarından dolayı tebrik ediyorum. Kadim bir medeniyete sahip olan milletimize ait Halkoyunlarına gönül veren, destek olan paydaşlarımıza, yerel yönetimlerimize, federasyonlarımıza, okullarımıza, kulüplerimize, sporcularımıza ve ailelerine teşekkür ediyorum.” dedi.  Ekipler, izleyenlere görsel şölen yaşattı. 
02-04 tarihleri arasında Erdek ilçesinde gerçekleştirilen Beach Volley U22 Kulüpler Türkiye Şampiyonası Beach Tour Erdek Etabı 37 takım'ın katılımıyla tamamlandı. 
Tüm müsabaka ve şampiyonalarda ter döken sporcularımızı tebrik ediyoruz.