Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde 2. aşama testlerden başarıyla geçen sporcuların eğitimleri Kurtdereli Spor Salonunda tüm hızıyla sürüyor. 
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının işbirliğinde hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi ile geleceğin şampiyon sporcuları eğitimlerine başladı. Proje çerçevesinde adım adım Balıkesir’in ilçelerini gezen Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesindeki uzman antrenörler ve beden eğitimi öğretmenleri, bilimsel yöntemler kullanılarak yapılan ölçümler sonucunda spora yatkınlığı olan öğrencileri belirledi. Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde ilköğretim 3. Sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen Sportif Yetenek Taraması testleri sonrası tespit edilen çocukların spor antrenmanlarına Kurtdereli Spor Salonu’nda başladı. Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, Türkiye Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında seçilen ve eğitimlerine başlayan sporcuları ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. 
Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp konu ile ilgili yaptığı açıklamada “İlçemizde gençlerimizi sporla tanıştırmak, sporu geniş kitlelere yaymak, spor kültürü yerleştirmek, sporu sevdirmek, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit etmek, onları spor branşlarına yönlendirerek üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla, devam eden bu projeyle adım adım Balıkesir’in spor altyapı haritasını oluşturuyoruz” dedi.