Ülkemizin son yüzyılda yaşadığı en büyük felaket olarak adlandırılan büyük deprem felaketi sonrasında evlerini kaybeden vatandaşlar tahliye ediliyor. Deprem bölgesinden Balıkesir’e gelen aileler GSB yurtlarına yerleştirilmeye başladı. 
Balıkesir bölgesinde pilot olarak seçilen Bandırma Yarbay Vecihibey Yurdu ile Balıkesir Çağış Kampüsü içerisindeki Hasan Basri Çantay Yurduna ilk etapta 286 kişi yerleştirildi.  Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp deprem bölgesinden Balıkesir'e gelerek GSB Yurtlarında konaklamaya başlayan depremzedelere her türlü imkanın sağlandığını kaydetti. İl Müdürü Özalp, depremden olumsuz etkilenen çocuk ve yetişkinlere yönelik psikolojik destek merkezi oluşturduklarını kaydederek, burada konaklayan vatandaşların her türlü ihtiyaçlarının sağlandığı bilgisini verdi. 
Depremzede vatandaşları çiçeklerle karşılayan Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, "Öncelikle ülkemizin başı sağ olsun. Yaşadığımız bu zor durumda herkese Allah sabırlar versin. Biz Cumhurbaşkanımız ve Gençlik ve Spor Bakanımızın talimatlarıyla yurtlarımızı Balıkesir'de depremzedelere açtık. Bu çerçevede Valiliğimiz koordinesinde, Büyükşehir Belediyemizin ve kurumlarımızın katkılarıyla burada planlamalarımızı yaparak depremzedelerimize yurtlarımızı en iyi şekilde hazırladık. Özellikle Balıkesir'de oteller ve devlet kurumlarının misafirhanelerine depremzedeler yerleştirildi. Bunun akabinde Bakanlığımıza bağlı yurtlarımızda da iki gündür hareketlilik başladı. Misafirlerimize tüm imkânlarımızla devletimizin gücünü hissettirmeye çalışıyor ve her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Devletimiz güçlü, inşallah bunun birbirimizle kenetlenerek üstesinden geleceğiz. Ben Balıkesir'e gelen misafir ailelerimizin hepsine hoş geldiniz diyorum." diye konuştu.

Depremde oturdukları 4 katlı binanın ikisinin yıkılması sonucu Hatay'dan ailesiyle birlikte Balıkesir'e gelen Suphi Kuban "Balıkesir bizi çok güzel ağırladı. Devletimizden Allah razı olsun. Bizim yaralarımızı sardılar, bizi çok güzel karşıladılar. Depremde teyzemin çocukları, halamın çocuklarını rahmetli oldular. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Valimiz, belediye başkanımız, müdürümüz bizi Balıkesir'de çok güzel karşıladılar. Bir daha Türkiye'ye Rabbim böyle bir acı yaşatmasın. Burada mutluyuz. Anne babamız bu kadar bize bakmadı. O kadar titizlikle bize bakıyorlar ki hakkını inkar edemeyiz. Ne dünyada ne ahirette. Biz az önce geldik.. Elbiselerimizi, sağlımızı her şeyimizi A'dan Z'ye kadar karşılıyorlar.  Allah razı olsun" diye konuştu.

Hatay'ın Antakya ilçesinden Balıkesir'e gelen Mehmet Abdülkadir Saçlı, "Buraya geldik hemen giydirdiler bizi, tıraşımızı bile yaptırdılar. Herkese geçmiş olsun diliyorum" dedi. 
Depremde çok korktuğunu söyleyen fakat daha sonra devletin kendilerini Balıkesir'e getirdiğini söyleyen Suphi Can Kuban ise: "Oyun alanları çok iyi. Bize elbise verdiler. Tıraşımızı yaptırdılar. Oyun alanlarındaki herkes iyi insan. Herkes bize yardım ediyor. Çok teşekkür ediyoruz" dedi. 
Psikolog Burcu Kanal: "Hem yetişkinlere hem çocuklara terapi yapıyoruz" 
Yurtların sosyal tesislerinde çocuklara yönelik çalışmalar yapan psikolog Burcu Kanal da depremzedelerle bireysel ve grup terapisi yaptıklarını söyledi. Psikolog Burcu Kanal sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Burada çocuklarımız için ayrı bir bölümümüz var. Yetişkin bireyler ile bireysel ve grup terapisi yapıyoruz. Birinci travma yaşadılar. Bunun gibi ikinci travma da önemli. Lütfen çocuklarımızın yanında izlediğimiz televizyon programlarına konuştuklarımıza, sosyal medya izolasyonuna çok dikkat edelim. Çünkü ikinci travmada kalıcı hasarlar bırakabiliyor" dedi.