Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası çeyrek final müsabakaları Dursunbey Saz bölgesinde gerçekleştirildi. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği müsabakalar renkli görüntülere sahne oldu.
Dursunbey Belediyesi öncülüğünde Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen, Atlı Okçuluk Batı grubu Türkiye Şampiyonası çeyrek final müsabakaları tamamlandı. Çeyrek final müsabakalarına Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Dursunbey Kaymakamı Rahmi Bulut, Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atlı Okçuluk Federasyonu Asbaşkanı Fatih Işık, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Türkiye'nin çeşitli illerinden 110 sporcuların katıldığı müsabakalarda ilk gün tabya bendi, ikinci gün ise kabak bendi kategorilerinde yarışmalar yapıldı.
Yarışmaların ardından yapılan ödül töreninde dereceye giren sporculara protokol tarafından madalyaları takdim edildi. Yarışmalar sonucu yetişkinler genel klasmanda birinci Abdullah İdris, ikinci Davut Çakır, üçüncü ise Alperen Alptekin oldu.
Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Dursunbeylilerin geleneksel sporlara olan ilgisinin büyük olduğunu vurgulayarak, "Dursunbey Belediyesi olarak bizler de geleneklerimizi yaşatmak, onları gelecek nesillere aktarmak için büyük çaba sarf ediyoruz. Bu yarışmaların düzenlenmesinde bize her daim destek olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz'a teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Geleneksel Sporlara önem verdiklerini ve şehrimizde de bu branşların büyük ilgi gördüğünü söyleyen Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, yeni kurulan Geleneksel Atlı spor dalları federasyonu ile birlikte Atlı sporların daha da gelişeceğini düşündüğünü belirtti. Arıcıoğlu, “Dursunbey’de yapılan bu organizasyon dolayısıyla Federasyonumuza, Dursunbey Belediyesine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.