Balıkesir Birleşmiş Milletler 75. Yıl Gençlik Merkezimizde Deneyap Atölyesi Tasarım-Üretim proje şenliği düzenlendi. Şenliğe katılan öğrenciler birbirinden farklı projeleri ile yeteneklerini ve hayal güçlerini tasarıma çevirme fırsatı buldu. Proje şenliğine öğrenciler ve velileri yoğun katılım gösterdi.
Deneyap Teknoloji Atölyesi projeleri, yerli teknoloji gelişiminin her ilde fırsat eşitliği sağlayarak uygulamaya geçebilmesini, geleceğin bilim insanlarının, araştırmacılarının, girişimcilerinin keşfedilmesi ve geliştirilmesi amaçlanırken, yeterli fiziki imkânlar ve donanımlar sağlanarak, gençlerin takım çalışmasıyla, proje geliştirme odaklı eğitim programlarıyla bilim ve teknolojide yenilik üretebilen bireyler olmaları hedefleniyor.
Balıkesir Deneyap Atölyelerinde 12 Hafta süren tasarım odaklı yaratıcı düşünme becerileri kazandırmak için verilen Tasarım ve Üretim Dersleri gerçekleştirildi. Öğrenciler bu eğitimler ile tasarım odaklı düşünme, empati,  tanımlama, fikir üretme, prototipleme ve test etme basamaklarını bu süreç içerisinde deneyimleme fırsatı yakaladı. 2 boyutlu çizim programları, 3 boyutlu modelleme programı, 3D Yazıcı, Lazer Kesim Makinesi, CNC Tezgâhları, Ahşap Şekillendirme Makineleri ile çalışmalar yapan öğrenciler kendi özgün tasarımlarını ve ürünlerini ortaya koydukları ve hazırladıkları projeleri Proje Şenliği’nde sergiledi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu: ”Deneyap Atölyeleri, projeleriyle ülke gelişimine katkı sağlayabilecek yetenekli öğrencilerin tespit edilmesi ve bu öğrencilerin gelişimleri için gerekli desteklerin sağlanması önem taşıyor. Tübitak, T3 Vakfı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte yürüttüğümüz bu atölyelerde seçilen yetenekli öğrencilerimizi yarınlara hazırlıyoruz. Geleceğin bilim insanlarının buralardan çıkacakları inancıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugüne kadar yaptıkları tasarımlar ve projeleriyle öğrencilerimizi ve hocalarımızı kutluyor, destekleri dolayısıyla velilerimize teşekkür ediyorum″ dedi.