Biz Bir Takımız Projesi kapsamında çocuklarımız takım arkadaşlarıyla Balıkesir Birleşmiş Milletler 75. Yıl Gençlik Merkezi’nde buluştu ve eğitimler başladı. Bir birlik ve kardeşlik öyküsü olan "Biz bir takımız Projesi" kapsamında, eğitimlere katılacak öğrenciler Gençlik Merkezi önünde İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Balıkesir BM 75. Yıl GM Müdürü Cem Hamzaoğlu, Gençlik liderleri, gönüllü gençler ve eğitmenler tarafından karşılandı. 
Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından iller arası etkileşim faaliyeti amacıyla gerçekleştirilen "Biz Bir Takımız" projesi eğitimleri başladı. Proje 24 ilde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı farklı okullarda eğitim gören 6. ve 7. sınıflardaki öğrenciler seçilen eğitmenlerin gözetiminde 14 hafta boyunca haftada 4 saat katılacakları spor ve sosyal uyum eğitimlerinin ardından farklı bir şehirde bir araya gelecekleri ortak bir tanışma ve etkinlik kampından oluşuyor. Her bir ilden projeye 44 öğrenci katıldı. Eğitimler; Balıkesir Birleşmiş Milletler 75. Yıl Gençlik Merkezi’nde 1 koordinatör, 1 antrenör, 1 lider ve 4 gönüllü eğitici ile sürdürülüyor. 
Geçtiğimiz yıl 7 ilde uygulanan proje bu yıl 24 ilde hayata geçirildi. Önümüzdeki yıl 81 ilin tamamında 'Biz Bir Takımız' projesinin uygulanması planlanıyor. Balıkesir’in kardeş ili Adana olduğu belirlenirken Balıkesir’den seçilen öğrenciler eğitimlerini tamamladıktan sonra kardeş il Adana’daki gençlerle birlikte gençlik kampında buluşacaklar.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, "Birbiriyle eşleşen illerdeki çocuklarımız, önce kendi şehirlerinde eğitim alıp kendilerini tanıma ve farklı kültürlere karşı uyum içinde olma, birlikte yaşama gibi kazanımlar elde edecekler. Farklı sosyokültürel toplumdaki gençlerin spor yoluyla bir araya getirilerek kültürler arasında karşılıklı saygı ve güven ortamının oluşturulması ve uyumun sağlanmasını hedefliyoruz. Biz Bir Takımız projesine ilimizin de dahil olması dolayısıyla Sayın Bakanımıza şükranlarımı sunar, kardeş ilimiz Adana ile güzel bir organizasyon gerçekleştireceğimize inanıyorum " şeklinde konuştu.