Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Üniversiteli arkadaşlarım, GSB Yurtları başvuru sonuçlarınız belli oldu. Yoğun başvuruları hızlı ve objektif bir şekilde 12 farklı kurumdan verilerle değerlendirerek sonuçlandırdık. Yeni yuvanızda sizi ağırlamak için sabırsızlanıyoruz" sözlerini kullandı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu ise, “Yurtlarımız gençlerimiz için sıcak bir yuva olmanın yanısıra Spor, Kültür, Sanat ve Eğitim faaliyetleriyle her yönüyle hayata hazırlanacakları ikinci bir üniversite olacak.” dedi.
Geçtiğimiz yıl COVID-19 salgınından dolayı öğrencilerin uzaktan eğitim görmesi sebebiyle tam kapasiteli açılamayan yurtlar, bu yıl salgına yönelik her tür tedbirin alınmasıyla birlikte gençlerin hizmetinde olacak. Temizlik kurallarının titizlikle uygulanacağı yurtlarda salgın tedbirlerine uyulması için idari denetim azami düzeyde tutulacak.
KİM 7/24 öğrencilerin hizmetinde
Öğrencilerin yaşadığı sorunlara anında çözüm bulabilmek için 7/24 hizmet veren GSB KİM (Kurumsal İletişim Merkezi), başvuru süresince de öğrencilerin hizmetinde olacak.
Öğrenciler, 444 0 472 numaralı Kurumsal İletişim Merkezinden ya da resmi Twitter hesabı KYK_DESTEK ve GSB_DESTEK üzerinden yardım talebinde bulunabilecek. Öğrenciler sonuçları, "http://turkiye.gov.tr"den öğrenebilecek.