15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, Demokrasi Zaferinin 5'inci yılı yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri İl Protokolü ve Vali Hasan Şıldak öncülüğünde Milli İrade Meydanı’ndaki programda coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.
Gençlik Merkezleri tarafından “15 Temmuz Kahramanları ve Şehitleri” temalı Şiir Okuma Yarışması ve “Kaleminden 15 Temmuz Destanı” Online Karakalem Resim Yarışması düzenlendi. Online Karakalem Resim Yarışmasında ve şiir okuma yarışmasında gençler yeteneklerini sergiledi. Program sonunda düzenlenen tören ile dereceye girenlere ödülleri verildi. Şehitler Anısına düzenlenen Bayanlar 4x4 Sokak Voleybolu Turnuvası ve Erkekler 3x3 Sokak Basketbolu Turnuvası’nda ise heyecan doruktaydı. 50. Yıl Spor Parkı’nda süren turnuvalarda, takımların kıyasıya rekabet ve heyecanına sahne oldu. 3 gün devam eden müsabakalar sonucunda tüm katılımcılara katılım belgeleri düzenlenen tören ile 50. Yıl Spor Parkında verildi. Her iki kategoride gerçekleştirilen turnuvalarda şampiyon olan takımların ödülleri, Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen törende verildi. 
15 Temmuz Şehitlerinden Polis Memuru Turgut Solak Ovabayındır Mahallesi’nde ve Özel Harekat Polisi Mustafa Serin Burhaniye’de mezarı başında dualarla anıldı. Vali Hasan Şıldak öncülüğünde gerçekleştirilen kabir ve aile ziyaretlerine İl Protokolünün yanısıra Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu sporcular ve gönüllü gençler ile birlikte katılım sağladı. 15 Temmuz sabahı gençler ve sporcular ile birlikte şehit kabirlerinde okunan Kur'ân-ı Kerim tilavetinin ardından şehitlerimiz için dua edildi. Sonrasında Atletizm Müsabakaları çok sayıda atletin katılımıyla İsmail Akçay Atletizm Pisti'nde gerçekleştirildi. Ardından Geleneksel Türk Okçuluğu Yarışmalarında oklar 15 Temmuz için atıldı. 
15 Temmuz akşamı hain kalkışmanın yıl dönümünde 15 Temmuz ruhunu yaşatmak adına şehitlere saygı için sporcu gençler “Türkiye Geçilmez” sloganıyla pedal çevirdi. 
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından şehitlerin anısını nesilden nesile aktarmak için her yıl düzenli olarak yapılan Sancak Koşusu, inanç, dirayet, birlik ve beraberlik ruhuyla ay yıldızlı sancağı taşımak, milli birlik ve beraberlik ruhunu topluma göstermek, hatırlatmak, tüm şehitlerin ve 15 Temmuz’da şehit olanların anısını yaşatmak amacıyla tüm illerde eşzamanlı olarak gerçekleştirildi. 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu, sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek 15 Temmuz Şehitleri ve Şehit Ömer Halis Demir Anıtı’ndan başlayarak, Milli İrade Meydanı’nda sona erdi. Milli Sporcular sancağı ve Türk Bayrağını Vali Hasan Şıldak'a takdim etti. 32 sporcumuza Sancak Koşusunun ardından katılım belgelerini takdim eden Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, sporcularımıza teşekkür etti.
  Düzenlediğimiz etkinliklerle amacımızın 15 Temmuz ruhunu hakkıyla yaşatmak ve geleceğe aktarmak olduğunu belirten İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında bir ve bütün olduk. Birlikte demokrasimize güç verecek, şehitlerimizin aziz hatıralarına ve kanlarıyla müşerref kıldıkları bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz’un 5. sene-i devriyesinde de milletçe topyekûn meydanlarda, 7’den 70’e değerli Balıkesirli hemşehrilerimizle, sporcularımızla, gençlerimizle şehrimizde tüm etkinliklerde hep birlikte 15 Temmuz ruhunu yaşattık. Bu vesileyle 15 Temmuz’da şehadete yürüyen kahramanlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum. Gerçekleştirdiğimiz tüm etkinliklerde faaliyet gösteren sporcularımıza, antrenörlerimize, gençlik liderlerimize, gönülle gençlere, mesai arkadaşlarıma ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.