Bosnalı Gençlerle Anadolu'nun İzinde programı kapsamında dost ve kardeş ülke Bosna Hersek gençleri Balıkesir'e misafir oldular. 
Bosnalı Gençlerle Anadolu'nun İzinde programı kapsamında dost ve kardeş ülke Bosna Hersek gençlerine şehrimizin güzelliklerini tanıtıldı. Boşnak gençler, Ayvalık ve Küçükköy’de düzenlenen program kapsamında Şeytan Sofrası, Zeytinyağı fabrikası, tarihi ve turistlik alanlar, müze ve Tekne turu ile koyları gezdi. Gezdikleri her yere hayran kalan Bosnalı gençlerin mutluluğu görülmeye değerdi. İlk olarak Bosnalı gençlerimiz Gençlik Çalışmaları Daire Başkanı Oktay Mahşer ve İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu ile birlikte Şeytan Sofrasında gün batımını izlediler. Ardından gençler, zeytinyağı fabrikasında atölyeleri ziyaret ederek zeytinin taneden yağa uzanan yolculuğuna, tekne turu ile Ayvalık’ta bulunan tarihi ve doğal güzel güzelliklere tanıklık ettiler. 
Boşnak halkının yoğunlukta olduğu Ayvalık Küçükköy’de Srebrenitsa soykırımının 26. yılı dolayısıyla anma töreni düzenlendi. Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve Mevlit okunan programda, katliamda şehit olan Bosnalı Müslümanlar rahmetle anıldı. Bu köyde bulunan Boşnak halkının, Büyük Balkan Göçü sırasında yaşadıkları hüzünlü anılara ait eşyalarının sergilendiği Kent Müzesi ve Sanat Galerisini gezen Boşnak gençler tarihe yolculuk yaptı. 
Bosnalı Gençlerle Anadolu’nun İzinde programının 3. günü ise Balıkesir Birleşmiş Milletler 75. Yıl Gençlik Merkezini gezerek, akademi ve kulüp çalışmaları ile gençlik faaliyetleri hakkında bilgi aldılar. Gençlik merkezine hayran kaldıklarını ifade eden misafirler tüm yapılanlar dolayısıyla Bakanlığımıza, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün tüm çalışanlarına teşekkür ettiler.
Geçmişle geleceği buluşturmanın kültürümüzü zenginleştirdiğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, “Bosnalı Gençlerle Anadolu'nun İzinde programıyla Boşnak gençlerle buluştuk. Şehrimizin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıttık. Ortak medeniyet, tarih ve kültür mirasına sahip iki ülkelerin gençlerinin bir araya gelip kaynaşmalarını sağlamak, gençler ve toplumlar arasında dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendireceği muhakkak. Dünya ve toplum sorunlarına duyarlılığı arttırarak insanlığa ve topluma her yönüyle katkı sağlayabilen, kültürüne sahip çıkan yarının gençlerinin gelişimine katkıda bulunmak önemli bir görevimiz. Bizler bu dostluk bağlarını geliştirerek devam ettireceğiz. Tüm gençlerimizin Balıkesir’i tanımalarını tarihi, kültürel birikimini ve tüm güzelliklerini görmelerini isterim. Bu süreçte misafirperverlikleri dolayısıyla Küçükköy halkına ve emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.
Güzel ve anlamlı "Bosnalı Gençlerle Anadolu'nun İzinde" programımız çeşitli hediyelerle son buldu.