Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türkiye Münazara Ligi’nin Balıkesir İl Finali Balıkesir Birleşmiş Milletler 75. Yıl Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Türkiye Münazara ligi Balıkesir İl Turnuvası’nın final bölümü ile bölge finallerinde yarışmalara girecek şampiyonlar belirlendi. 
Gençlik ve Spor Bakanlığınca gençlerin düşüncelerini ifade etmelerine uygun ortamlar hazırlamak, genel kültürü ve entelektüel bilgi birikimi yüksek bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen münazara liginde gençler kıyasıya yarıştı.
Final yarışması öncesi; yarışmaya katılacak olan gençlere, öğretmenlere ve liderlerlere Münazara Yarışması’nın kuralları, değerlendirme kriterleri ve sistem hakkında bilgilendirme yapıldı. İl Finali Yarışması yapılan kura çekimlerine göre belirlenen yarışmacılarla gerçekleştirildi. 
Yarışma sonunda; Balıkesir Gençlik Merkezinden Flamingo takımı birinci; Balıkesir BM 75. Yıl Gençlik Merkezi’nden Sağdıçlar ikinci, Balıkesir BM 75. Yıl Gençlik Merkezi’nden BilMat üçüncülük alarak dereceye girdi. Yarışma sonunda; Gençlik Hizmetleri Müdürü Mustafa Canseven, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Bülent Tilkidöğen, Gençlik Merkezi müdürleri Ersin Güçlü ile Mustafa Cem Hamzaoğlu tarafından dereceye giren gençlere, tüm yarışmacılara ve değerlendirmeleri yapan jüri üyelerimize ödülleri, katılım ve teşekkür belgeleri takdim edildi. 
Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, "Gençlerimiz arasında düzenlediğimiz bu münazaralarla gençlerimizin fikrini savunabilme yetisi kazanması, toplum önünde konuşabilme becerisinin artması yönünden büyük katkı sağlamaktadır. Yarışmaya katılan tüm öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür eder, 6 Mayıs tarihinde Balıkesir'de düzenlenecek olan Bölge Finalinde ilimizi temsil edecek arkadaşlarımıza başarılar dilerim" dedi. 
6 Mayıs tarihinde ilimizde düzenlenecek olan Bölge Finali’nde ilimizi temsil edecek olan Flamingo takımımıza başarılar dileriz.