Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Altıeylül Belediyesi işbirliği ile; gençlerin eğitsel, kültürel, gönüllülük faaliyetlerinin geliştirilmesi, bağımlılıkla mücadele, sosyal sorumluluk ve gönüllülük algılarının güçlendirilmesi yönünde işbirliğinin arttırılması ve desteklenmesi amacıyla Hasancan Kültür Merkezine Balıkesir’de bir ilk olan “Mahalle Tipi Genç Ofis” açılıyor. Altıeylül Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Hasancan Kültür Merkezinde 5 odadan oluşan büyük bir bölümün tefrişatının yapılmasının ardından Genç Ofis olarak gençlerin hizmetine sunulacak. 
Gençlerin gönüllülük faaliyetlerine katılımlarının artırılması amacıyla gönüllülük çalışmalarının destekleneceği Genç Ofis’te, yükseköğrenim öğrencilerinin almış oldukları eğitimle birlikte kişisel kapasite gelişimlerine de katkı sağlanması amaçlanıyor. 
Gençliğin daha iyi yetişmesi adına bu tür merkezlerin yapılmasının önemine vurgu yapan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı; “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile Belediyemiz arasında imzaladığımız protokol gereğince, Hasan Can Kültür Merkezi’miz başta olmak üzere birçok projemizde Gençlik Ofisleri açarak, gençlerimizin yanlarında olmaya devam ediyoruz. Tüm gençlerimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
Genç Ofis’in açılmasına yönelik ilk adım olarak imzalanan protokolde İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu şunları söyledi: “Şehrimiz gençlerinin gençlik merkezi faaliyetlerinden yararlanabilmeleri için bu faaliyetlerin tanıtıldığı, aynı zamanda öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu ilgili alanlardaki faaliyetlerin organize edildiği bir Genç Ofis kurulması için imzalarımızı attık. Balıkesir’de mahalle tipi ilk genç ofisimizi Hasancan Kültür Merkezinde açıyoruz. En kısa zamanda tefrişatlarını yaparak hizmete açacağız. Şehrimizde 5 genç ofis açılmış durumda. 3’ü yurtlarımızda 1’i Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’nde, 1’i ise Balıkesir Lisesi’nde. Balıkesir Üniversitesi başta olmak üzere birkaç tane daha gençlik ofisi açmayı planlıyoruz. Altıeylül Belediyesi ile imzaladığımız bu protokolle, gençlerimize faydalı olacak uygulamalar geliştirerek onların gönüllülük bilincini artırıcı ve özendirici faaliyetlerini hayata geçireceğiz. Altıeylül Belediyesi ile yaptığımız diğer spor, kültür ve sanat faaliyetlerinde olduğu gibi Gençlik Ofisini tarafımıza tahsis etmesi dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum.”