Balıkesir’in efsane atleti İsmail Akçay’ın adına yapılan yol koşusunun 12’ncisi gerçekleştirildi. Yarışı erkeklerde Adel Mechaal 1. tamamlarken kadınlarda Shewarge Amare ilk sırada bitiren isim oldu.
Balıkesir’de 6 Eylül Kurtuluş Günü etkinlikleri çerçevesinde Altıeylül Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF)’nun işbirliğinde düzenlenen 12. İsmail Akçay Yol Koşusu Koronavirüs tedbirleri alınarak gerçekleştirildi. 
1968 Olimpiyatları’nın maraton dördüncüsü İsmail Akçay adına 12. kez yapılan yol koşusu, Balıkesir Atatürk Stadyumu’nda yapıldı. Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 12,5 kilometrelik yol koşusuna bu yıl koronavirüs nedeniyle sınırlı sayıda atlet katıldı. Koronavirüs tedbirleri nedeniyle aralıklı şekilde start alan atletizm tutkunu sporcular, birinci olabilmek adına kıyasıya yarıştı. Sporcular yarışın ilk 100 metresini maske ile koştu.
Yarış öncesi bir konuşma yapan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, "Ülkemiz, memleketimiz zor günlerden geçiyor. Maalesef pandemi hızını kesmiyor. Onun için bu yol koşusunu yaparken biz de tereddütler yaşadık. Ama federasyonumuzla gerekli çalışmaları yaparak bugün bu yol koşusu yapılır noktaya geldi. Valimiz bize bu konuda desteklerini esirgemediler. Valimize ve federasyonumuza, Genlik ve Spor İl Müdürlüğümüze desteklerinden dolayı ve yaklaşık 20 gündür gece gündüz çalışan personelime teşekkür ediyorum. Sporcu arkadaşlarımıza kazasız belasız bir yarış temenni ediyorum" dedi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, “Pandemi döneminde yaşadığımız zorluklar nedeniyle spor camiası olarak da birlik ve beraberlik içerisinde ek tedbirlerle faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. İsterdik ki küçük yaş guruplarını da dahil edelim. Uluslararası düzeyde daha büyük katılımla yapılmasını isterdik. İnşallah bir sonraki sene bir önceki senelerden daha coşkulu yaparız. Geleneksel 12. İsmail Akçay Yol koşusunda yarışan atletlerimizi kutluyor, organizasyonda emeği geçen tüm ekibe teşekkür ediyorum..” dedi.
Yarış sonrasında finiş çizgisini geçen sporculara görevlilerce önce su ardından ise maske dağıtıldı. Yarışların sonunda ise dereceye giren atletlere ödüllerini Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Ak Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, Altıeylül İlçe Başkanı Hasan Avcı, Altıeylül Kaymakamı Oktay Kaya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu tarafından verildi.
11. İsmail Akçay Yol Koşusu sırasında son 150 metrede geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden binbaşı Ali Demir anısına eşi kalp krizi geçirdiği yere karanfil bıraktı ve ardından dereceye girenlere madalyalarını takdim etti.
Yarışma sonunda erkeklerde Adel Mechaal birinci olurken, Getaye Gelaw ikinci, Sezgin Ataç ise üçüncü sırayı aldı. Kadınlarda ise Shewarge Amare ipi göğüslerken, Fatma Demir ikinci, Derya Kunur da üçüncü olarak yarışı tamamladı.