Türk basınında sansürün kaldırılışının 112. Yıl dönümünde basın meslek ilkelerinden taviz vermeksizin halkı doğru bilgilendirmek için gece gündüz demeden çalışan tüm basın mensuplarımızın “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı tebrik ediyoruz.
Ülkelerin gelişmesinde çok önemli bir yere sahip olan basının, halkı bilgilendirme, eğitme, kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri vardır. Basın dünyasında çalışan ve emek veren gazetecilerin özverili çalışmaları sayesinde ülkemizde basın önemli bir konumda bulunuyor. Basın meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı, toplumda basına güvenin artırmasına neden olmaktadır.
Bu duygu ve düşüncelerle Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu; ‘’Yaşadığımız bu Pandemi döneminde dahi basın mensuplarımız vatandaşın haber alma hürriyetini sağladı. Gece gündüz demeden salgın sürecinde doğru ve güvenilir bilgiyi vatandaşa ulaştırdı. Online gerçekleştirdiğimiz gençlik hizmetleri, yurt hizmetleri ve spor hizmetleri alanında çoğu etkinliklerin hedef kitlemize ulaştırılması konusunda dijital medyanın önemi de yadsınamaz. Kurumsal faaliyetlerimizi çok kısa sürede kamuoyuyla paylaşan adeta mesai arkadaşlığı yaptığımız basın mensubu kardeşlerime, dostlarıma teşekkür ediyorum. Basında Sansürün Kaldırılışının 112. Yıldönümünde 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, uzun yıllar sağlık, esenlik içinde çalışmalarını diliyorum’’ dedi.