Karantina döneminde yurt dışından gelen vatandaşlara ev sahipliği yapan Balıkesir Yurtlarımız yeni eğitim öğretim dönemine hazırlanıyor. Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtlar yeni döneme hazır hale getiriliyor. 7980 gencimize ev sahipliği yapan Balıkesir Yurtlarımız öğrenciler için detaylı bakım ve onarımdan geçiriliyor. 
Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de Mart ayında ilk vaka ortaya çıkan yeni tip korona virüs nedeniyle boşaltılan yurtlar bakım, onarım ve çevre düzenlemelerinin yanısıra dezenfekte ediliyor. Normalleşme süreci ile birlikte yurtlarda bakım-onarım çalışmaları gerçekleştirilerek öğrencilere hizmet vermek için tüm hazırlıklar yapılıyor.  Yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilerin oda paylaşımları mesafe kurallarına uygun olarak yeniden düzenlendi. Öncelikle öğrencilerin yurtlarda barınmaya başlamasıyla birlikte dezenfektan, el temizliği ve mesafe kurallarına riayet edilmesi için tüm tedbirler alınıyor. 
Kovid 19 tedbirleri kapsamında yurtdışından getirilen 640 vatandaşımız Hasan Basri Çantay Yurdumuzda karantina döneminde misafir edilmiş, 385 kişi Bandırma Yurdumuzda Sosyal İzolasyon, Gönenli Mehmet Efendi Yurdumuzda 42 kişi gözlem amaçlı barınmaları sağlanarak toplamda 1067 vatandaşımıza hizmet verildi.  Karantina sonrası tüm yurtlar ilaçlanarak dezenfekte edildi. 
Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, “Balıkesir Yurtlarımızda yurt dışından gelen toplam 640 vatandaşımızı tüm Koronavirüs tedbirlerini alarak 14 gün boyunca karantinada en güzel şekilde misafir ettik. Misafirlerimizin barınma, yemek ve temizlik hizmetleri eksiksiz olarak yerine getirildi. Yurtlarımız bu dönemde milletin evi olarak çok nemli bir misyon üstlendi. Buradaki vatandaşlarımızla yurtlarımızın bahçelerine hatıra fidanları diktik ve fidan hediye ederek sağlıklı şekilde evlerine uğurladık. Yeni dönem çalışmalarımızı hızlandırarak, boya, badana, bakım onarım ve temizlik, bahçe ve fidanların da bakımlarını gerçekleştirdik. Tüm hazırlıklarımız aralıksız sürüyor, Yurtların gerçek sahipleri olan gençlerimizi bekliyoruz” dedi.