Antalya Valiliği'ne atanan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı'nın onuruna veda yemeği verildi. Balıkesir’deki bürokrat, siyasi, sivil toplum kuruluşları, dernek, oda ve protokol üyelerinin katıldığı yemekte Vali Ersin Yazıcı’ya yeni görev yeri olan Antalya’da başarılarının devamı temenni edildi.
Vali Ersin Yazıcı için tüm Balıkesirliler adına veda yemeği düzenleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Vali Ersin Yazıcı’nın Balıkesir’e çok şeyler kattığını söyledi. Kendisi için düzenlenen veda yemeğinde oldukça duygulanan Vali Ersin Yazıcı da Balıkesir’de oluşan birlik ve beraberliğin bozulmaması temennisinde bulunarak, Balıkesir’de öğrendiklerinin üstüne koyarak Antalya’da hizmete devam edeceğini ifade etti. Vali Ersin Yazıcı ayrıca tüm Balıkesirlilerin kendisine haklarını helal etmesini isteyerek, Antalya’ya gelip de kendisine haber vermeyenlere gönül koyacağını belirtti.
Kalabalık bir topluluğun hazır bulunduğu veda yemeğinde Balıkesir’e son kez mesaj veren Vali Yazıcı, Balıkesir’de çok şey öğrendiğini, kendisini Balıkesirli olarak kabul ettiğini söyledi. Vali Yazıcı, “Büyükşehir Belediyemizin düzenlediği veda yemeğine katıldığınız için teşekkür ederim. Zor bir dört yıl, dile kolay, güzel geçen bir dört yıl. Sonunda kendimizi Balıkesirli hissettiren bir dört yıl. 14 Haziran 2016’da burada göreve başladım. Hatırlamak istemediğimiz 15 Temmuz darbe girişimini yaşadık. 15 Temmuz’da Balıkesir halkının kendine yakışır şekilde, Koca Seyit’in torunlarının memleketin demokrasiye, cumhuriyete nasıl sahip çıktığınızı bizzat şahit oldum. Oradan aldığım güçle de dimdik o hainlerin karşısında bu şehri temsilen durmaya gayret ettim. Devamında şehrimiz için ilk geldiğimde kesinlikle çok önemsediğim, bir köylü çocuğu olarak belki içimde yara olarak duran, ısrarla çok sık ifade ettiğim, atanmış değil adanmış gibi çalışmak. Çünkü su toplum, bu ülkenin güzel insanları her şeyin en güzeline layık. Beraber çalıştığımız idareci arkadaşlarıma çok sık ifade ettim, biz maiyetimizdekilerin amiriyiz, asla halkın, milletin amiri değiliz, millete amirlik yapmayın. Bu düsturla yola çıktık” dedi.

Tek tek vedalaştı
Vali Ersin Yazıcı için düzenlenen veda yemeğinde ayrıca Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem, Belediye Başkanları adına Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Kaymakamlar adına Susurluk Kaymakamı Osman Ateş, Balıkesir Milletvekilleri Yavuz Subaşı, Belgin Uygur, Pakize Mutlu Aydemir ve Mustafa Canbey, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan Vali Ersin Yazıcı’yla ilgili duygu ve düşüncelerini aktardı. Hediyelerin takdim edilmesiyle sona eren veda yemeğinin ardından Vali Ersin Yazıcı katılanlarla tek tek vedalaştı. Vali Ersin Yazıcı için 20 Haziran Cumartesi günü Balıkesir Valiliğinde uğurlama töreni gerçekleştirileceği veda yemeğinde duyuruldu.
Antalya Valiliğine atanan Valimiz Ersin Yazıcı için düzenlenen programa katılan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu; “Şehrimizdeki spor faaliyetlerinde, gençlik merkezi faaliyetlerinde, yurt etkinliklerimizde her zaman yanımızda olan, eğitime ve spora çok büyük destek sağlayan Sayın Valimiz sayesinde şehrimizde tüm çalışmalarımızda ciddi ivme yakaladık. Sporda Yetenek 10’la Gelecek Projemiz ile 40 binli sayılara dayanan çocuğumuza ulaştık. Okul sporlarında, spor faaliyetlerinde, gençlik faaliyetlerimizde ve yurt etkinliklerimizde 10 binlerce gence, çocuğa dokunduk. Birlikte çalışmanın bahtiyarlığını yaşadığım ve birçok şey öğrendiğim Sayın Valimize şükranlarımı arzediyor, yeni görevinde muvaffakiyetler diliyorum.” dedi.