Yeni tip koronavirüs (Kovit-19) salgını nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı evlerinde kutlayarak videolarını bizimle paylaşan çocuklara Bakanlığımız ve Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz hediyelerini gönderdi. Çocuklarımızın Satranç takımları ve çeşitli hediyeleri evlerinde ziyaret edilerek verildi. 
Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından videosunu çekerek 23 Nisan’ı evlerinde kutlayan çocuklarımıza satranç takımları gönderildi. Etkinlik, performans ve kutlama videolarıyla bizleri bayram sevinçlerine ortak eden çocuklarımıza satranç takımları ve hediyeleri Gençlik ve Spor İlçe Müdürlerimiz ve şube müdürlerimiz ile antrenörleri tarafından bizzat evlerinde teslim edildi. 
Bakanlığımız ve Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğümüze teşekkür eden Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, “Çocuklar için gönderilen hediyeleri çocuklarımıza evlerinde vererek yüzlerini güldürdük. Gönül her zamanki gibi alanlarda kutlamayı isterdi çünkü 23 Nisan dünyada örneği olmayan bir çocuk bayramı. Ülkece el ele vererek bu süreci atlatacağız . Yaşanan bu zor süreçte bir nebze de olsa çocuklarımızın yüzlerini güldürebildiysek kendimizi mutlu addediyoruz. Bu süreçte lütfen sizler evinizde kalın, bizler çeşitli etkinlik ve projelerimizi sosyal medya üzerinden online olarak sizlere ulaştırmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Sürpriz karşısında büyük mutluluk yaşayan minik sporcularımız, teşekkürlerini iletti.