Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından 81 ilde 81 gençlik merkezinde 3D yazıcılarla başlatılan korona virüs salgınına karşı mücadele eden sağlık çalışanları için siperlik maske yapımı Balıkesir Gençlik Merkezi’nde devam ediyor.
Gençlik liderlerinin öncülüğünde, personel ve gönüllü gençlerin katılımıyla üretilen maskeler, yapımlarının tamamlanmasının ardından Sağlık İl Müdürlüğüne teslim edilecek.
Gençlik Merkezimizde günlük ortalama 500 adet üretilen yüz koruma maskeleri yapımı daha sonra Manyas, Edremit ve Susurluk İlçe Gençlik Merkezlerimizde de gerçekleştirilecek. PVC, şeffaf film, silikon, zımba ve perçin kullanılarak yapımı gerçekleşen yüz koruma maskeleri lastik takılarak kullanıma hazır hale getiriliyor.
Zor bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde sağlık çalışanlarının özverili çalışmalar yaptığını vurgulayan İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, Korona virüs salgını nedeniyle artan maske ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan projeyle, sağlık çalışanlarının virüsten korunmalarına yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti.