Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferinin yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
İl Müdürümüz Lokman Arıcoğlu, Çanakkale Zaferinin 105. yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferinin milletimizin vatan sevgisi ile bağımsız yaşama azminin ürünü olduğunu söyledi. Çanakkale’de büyük imkânsızlıklara rağmen Türk milletinin vatanını korumak uğruna yapabilecekleri fedakârlıkları gözler önüne seren şanlı bir destan olduğunu hatırlatan İl Müdürü Arıcıoğlu, şöyle devam etti:
“Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan ve tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zaferinin 105. yıl dönümünü kutluyor, bu kahramanlık destanını yazan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyoruz. Şerefle ve onurla yazdığımız şanlı tarihimize ilelebet sahip çıkacak, kahramanlık ve fedakârlık timsali şehitlerimizden devraldığımız mirası, vatanına, birlik ve beraberliğine sonsuza kadar sahip çıkacak olan yeni nesillere emanet edeceğiz.  Bugün de tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de corona virüs salgını nedeniyle bir süreç yaşanmaktadır. Bu günlerde birlik ve beraberliğimizi en üst noktaya çıkarmalı, dayanışma ve yardımlaşmaya büyük önem vermeliyiz. Bundan 105 yıl önce Çanakkale’de dayanışma, birlik ve beraberliği şu zor süreçlerde de göstermemiz gerekiyor. Çünkü biz biliyoruz ki; imanımız, inancımız, fedakârlığımız ve binlerce yıllık medeniyet değerlerimiz, milletimizi her zor şart ve koşullarda zafere taşıyacaktır. Bizim vazifemiz tedbirdir. Takdir Allah'tandır. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.
Ruhları şad, mekânları cennet olsun”