Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik merkezlerinin düzenlediği “Hakk’ın Sesi Mehmet AKİF İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması” ilçe finallerinin ardından İl Finali Kurtdereli Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Önder Eski Genel Başkanı Yazar Sn. Halit Bekiroğlu ile Öncüspor Genel Başkanı Sn. Yavuz Kurt şeref misafirimiz olarak İstiklal Marşını Güzel Okuma İl Birinciliği yarışmaları finaline katılarak gençlerimizle bir araya geldiler.
Gençlerimizin, Türk dilini doğru, etkili konuşmaya özendirerek, dilimizi güzel ve düzgün kullanma yeteneğini geliştirmek ve Mehmet Akif Ersoy’u tanıtmak, öğrencilere toplum karşısında kendilerini ifade etme becerisi ve özgüveni kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışma iki kategoride yapıldı. 14-17 yaş kategorisinde 23, 18-25 yaş kategorisinde ise 14 kişi olmak üzere 37 gencimiz yarıştı. 
14-17 yaş kategorisinde il birincisi Manyas Gençlik Merkezimizden İbrahim Tetik, il ikincisi Edremit Gençlik Merkezimizden Alperen Öncül, il üçüncüsü ise Balıkesir Gençlik Merkezimizden Zeynep Karaoğlu oldu. 18-25 yaş kategorisinde il birincisi Balıkesir Gençlik Merkezimizden Berkay Özenel, il ikincisi Balıkesir Gençlik Merkezimizden Zehra Öcel, il üçüncüsü ise Sındırgı Gençlik Merkezimizden Ebrar Aşık oldu. 8 gençlik merkezimizden 14-17 yaş ve 18-25 yaş arası gençlerden ilk beşe girenler Anıtkabik, Taceddin Dergahı, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Meclis ve Hacı Bayram Veli Camii ziyaretlerini içeren Ankara gezisi ile ödüllendirildiler. 
Gençlerimizin, İstiklal Marşı'mızı hem şiir hem de taşıdığı anlam ile en güzel şekilde öğrenmesini sağlaması, gençlerimizin vatanımıza, bayrağımıza ve bağımsızlığımıza olan sevgi ve bağlılıklarını daha üst seviyelere taşıması amacıyla düzenlediğimiz İl Birinciliği yarışmalarında dereceye giren gençlerimize ödülleri, Önder Eski Genel Başkanı Yazar Halit Bekiroğlu, Öncüspor Genel Başkanı Yavuz Kurt, İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, il müdürlüğümüz şube müdürleri, ilçe müdürlerimiz ve gençlik merkezleri müdürlerimiz tarafından verildi.
Önder Eski Genel Başkanı Yazar Sn. Halit Bekiroğlu İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışmasına katılan ve dereceye giren gençlerimize hediye ettiği kitabını imzaladı.
Şeref misafirlerimiz olarak katılan Önder Eski Genel Başkanı Yazar Sn. Halit Bekiroğlu ile Öncüspor Genel Başkanı Sn. Yavuz Kurt’a İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu tarafından ahşap el oyması tablo takdim edildi.
İstiklal Marşını Güzel Okuma Balıkesir İl birinciliği ödül törenine katılarak gençlerimizin heyecanlarına, sevinçlerine ortak olan Önder eski Genel Başkanımız Yazar Halit Bekiroğlu‘na, Öncüspor Genel Başkanımız Yavuz Kurt’a ve misafirlerimize şükranlarımı sunarız, gençlerimizi tebrik ederiz.