Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Balıkesir'e gelişinin 97. yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.
Atatürk'ün Balıkesir'e gelişinin 97. Yılı dolayısıyla düzenlenen program Tren Garı’nda başladı. Tren Garı’nda temsili olarak Balıkesir’e gelen Atatürk karşılanırken, trenden inen bir gazi, Vali Ersin Yazıcı’ya Türk Bayrağını teslim etti. Yazıcı’nın bayrağı öperek almasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 
Törene, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, askeri erkân, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları, dernek ve oda başkanları, siyasi parti temsilcileri ile öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Tren Garı’nda düzenlenen programın ardından Vali Yazıcı ve törene katılanlar, bando eşliğinde Vasıfçınar Caddesi’ni takiben Atatürk Anıtı'na kadar yürüdüler. Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla devam eden kutlamalar, Balıkesir Valiliği Rıza Akdemir Sergi Salonundaki "Atatürk Balıkesir'de" adlı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.