Gençlik Projeleri Destek Programı 2019-1. Çağrı Dönemi toplantısı Üniversitelerde Gençlik Toplulukları, İlkokul, Ortaokul, Bilim ve Sanat Merkezi, Liselerde Gençlik Grupları temsilcileri ile Kurtdereli Toplantı Salonumuzda yapıldı. Bakanlığımız tarafından Gençlik Projelerini Destekleme Programı kapsamında ilimizden 17 projeye destek verildi.
Gençlik Projeleri Destek Programı, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin hayallerini desteklemek, gönüllülük çalışmalarını güçlendirmek, ülkemiz ve insanlık için yenilikçi fikirlere ve girişimlere imkan tanımak, kültürel etkinliklere ve sanata katılımı artırmak, gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sunmak, çevreye ve tüm canlılara duyarlılığı artırmak ve aktif bir hayat tarzını teşvik etmek hedefleri doğrultusunda yürütülüyor. 
Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğümüz tarafından Bakanlık adına yetkilendirilen Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Cem Hamzaoğlu tarafından proje koordinatörlerine, destek programı kapsamında bilgiler verildi. 
Bu kapsamda 2019/1 çağrı dönemi geçtiğimiz aylarda tamamlanmış Balıkesir’den de onlarca proje bakanlığa gönderilmişti. 2020 döneminde projeler başlayacak.