Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan antrenörlerimiz ile 2020 yılı ‘Sportif Tarama ve Spora Yönlendirme’ istişare toplantısı İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. 
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kurtdereli Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Okul Sporları Şube Müdürü Bilal Gölen, Spor Şube Müdürü İhsan Görmez, Personel Şube Müdürü Halil Kalafat, il ve ilçelerimiz bünyesinde görev yapan antrenörlerimiz katıldı. Toplantıda 2019 yılı genel değerlendirmesinin ardından 2020 yılı faaliyetlerimizin planlaması, Yetenek Taraması ve Sporda Yetenek 10la Gelecek projelerimiz görüşüldü. 
Gençlik Merkezlerimiz ve Yurtlarımızda da spor alanında yatırımlar yapıldığı ve faaliyetlerin sürdüğünü hatırlatan İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, “Müsabık sporcular yetiştirmenin yanısıra tüm kitlelere inmek zorundayız. Yurtlarımızda barınan 6 bin üniversiteli gencimiz var. Ulaşabileceğimiz ortalama 194 bin öğrenciye hitap ediyoruz. Kitlemiz geniş. Daha çok çalışarak hepsine ulaşmamız gerekiyor. Sorumluluğumuz her geçen gün artıyor. Sporda Yetenek 10la Gelecek Projemiz ile Projenin uygulandığı 242 pilot okulda oluşturduğumuz spor alanları ve sizlerin de görevlendirmeleriyle dezavantajlı çocuklarımız başta olmak üzere 7-13 yaş aralığında 39 bin öğrenciye ulaştık. Geniş kapsamda planlanan hedeflerimizde başarıyı yakalamanın en önemli koşulu, yapılacak çalışmalarda sizlerin özverisi ve hoşgörüsü olacaktır.” dedi.
Yetenek Taraması Projesi ile İlimiz genelinde yetenek taraması yapılan 3. Sınıf öğrenci sayısının 9596 olduğunu belirten Arıcıoğlu, Çoklu Branş Eğitimini içeren programlarımız ile geleceğin şampiyon sporcularını yetiştirerek Türkiye’nin spor altyapı haritasını oluşturduklarını dile getirdi. 
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan antrenörlerin tamamının katıldığı bilgilendirme ve değerlendirme toplantısında, antrenörlerle gündem maddeleri ve branşları ile ilgili genel durum ve sporcu yetenek değerlendirmesi noktasında karşılıklı fikir alışverişi yapıldı. Ayrıca toplantıda antrenörlerin sorunları ve çözüm önerileri de görüşüldü.