İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy, Havran’da düzenlenen etkinlikle anıldı. 20-27 Aralık Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası çerçevesinde Havran Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonu ve Gençlik Spor İlçe Müdürlüğünün de katkılarıyla “Mehmet Akif Ersoy’u Anma ve Havran Söylüyor Etkinliği” düzenlendi.
Etkinliğe Kaymakam Şeref Aydın, Belediye Başkanı Emin Ersoy, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Söbüoğlu, Gençlik ve Spor İlçe Müdürümüz Abdurrahman Beşbaş ve diğer kurum amirleri ile öğrenciler katıldı.
Havran Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Hazırlıklarının 5 ay sürdüğü ve 18 öğretmenin görev aldığı canlı performans ile Mehmet Akif Ersoy’un hayatı anlatıldı. Yemen türküsü okunarak şehitlerimize atfedildi. Havran Gülsüm Mehmet Uysal ortaokulu öğrencilerinin Mehmet Akif Ersoy konulu resimlerinden oluşan sergi büyük beğeni topladı.
Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere katılım belgelerini takdim ederek “Mehmet Akif’i Anlamak” isimli kitabı hediye etti. İl Müdürümüz Arıcıoğlu, programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek geleceğin sanatçıları öğrencileri ayrı ayrı tebrik etti.