Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile Spor Federasyonları işbirliğinde hazırlanan “Öğretmenler Kupası Turnuvası” ödül töreniyle sona erdi.
Öğretmenler, Voleybol, Masa Tenisi, Futsal ve Basketbol olmak üzere 4 branşta mücadele etti.  Kurtdereli Spor Salonunda gerçekleştirilen ödül töreninde Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ve Gençlik Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu tarafından sporcu öğretmenlere kupa ve madalyaları takdim edildi. 
Öğretmenlerin motivasyonlarının artırılması, okullar arasındaki iletişimin güçlendirilmesi ve sporun geniş kitlelere yayılması amacıyla düzenlenen turnuvada, takımlar Kız Erkek olmak üzere 7 kategoride mücadele etti. Sporu tabana yaymak için çocuklarımızın rol model olarak gördükleri anne babalarını ve öğretmenlerini bu sürece dahil edebilme hedefiyle gerçekleştirilecek 4-12 Kasım tarihleri arasındaki grup müsabakalarının ardından da Türkiye’de 24 Kasım’da Ankara’da sonuçlar açıklanacak ve birinci olan iller, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödüllendirilecek.