Balıkesir Öğretmenevinde "Sporda Yetenek 10'la Gelecek Projesi" değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda; "Sporda Yetenek 10'la Gelecek Projesi" hakkında bilgilendirme sunumları yapıldı. Hedeflerinin gençlerin uygun bir spor dalıyla ilgilenmeleri ve spor kültürü edinmeleri olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, devletimizin bütün imkânlarının eğitim için seferber edildiğini ifade ederek, sporla eğitimi birleştirdiklerini belirtti.
Vali Yazıcı, "Eğer bir ülkede geleceği görmek istiyorsanız o ülkenin çocuklarına bakmanız yeterli. Yeni nesiller için eğitim ve öğretimin önemini kuşkusuz hepimiz çok iyi biliyoruz. Hedefimiz gençlerin uygun bir spor dalıyla ilgilenmeleri ve spor kültürü edinmeleri. Sporun eğitimle birlikte yürütülmesi bizim en büyük isteğimiz." dedi. Eğitim ve sporun ayrılmayan, birbirini tamamlayan bir bütün olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, "Spor alanında hayata geçirdiğimiz proje ve çalışmalar sonucunda önemli bir aşama kaydederek, iyi bir seviyeye geldiğimizi düşünüyorum. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Gelecekte çocuklarımızı iyi yetiştirebilirsek, onları erdemli birer birey yapabilirsek yarının Türkiye'sini bu gençlerimiz oluşturacaktır. Geleceğimizin teminatı ve ülkemizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın mutlaka bir branşta spor yapmaları gerektiğine inanıyorum. Çocuklarımızın spor bilinciyle yetişmesi için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Biz bu işi sahiplendik. Hep birlikte yürümeye devam edeceğiz. Bu projeye inanmak gerekiyor. Bu proje geleceğe hazırlıktır. Bu güne kadar gerçekleştirilen tüm faaliyetlerde emeği geçen tüm kurumlara, kuruluşlara, belediyelere, spor ile ilgili tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarınızın artarak devamını temenni ediyorum." dedi.
Vali Ersin Yazıcı başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Mustafa Çek, Altıeylül Kaymakamı Oktay Kaya, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Balya Kaymakamı Burak Keser, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Bigadiç Kaymakamı Ercan Çiçek, Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Dursunbey Kaymakamı Emrullah Temizkan, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, Gömeç Kaymakamı Nurettin Yavuz, Gönen Kaymakamı Aslan Yurt, Havran Kaymakamı Şeref Aydın, İvrindi Kaymakamı Fatma Turhan Keser, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Kepsut Kaymakamı Bilal Ölmez, Manyas Kaymakamı Muhammet Kaya, Marmara Kaymakamı Hasan Uğuz, Savaştepe Kaymakamı Mehmet Yüce, Sındırgı Kaymakamı Zafer Oktay, Susurluk Kaymakamı Osman Ateş, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ve Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu katıldı.