Açık Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlülerin; doğru davranış, tutum ve alışkanlıkları benimseyerek, yeniden suç işlemelerini önleyecek ahlaki değerler kazanmalarını sağlamak, hükümlülerin moral ve motivasyonunu artırmak, yardımlaşma, takım olma ve birlikte hareket etme bilincini yükseltmek ve kurum hayatını normal hayata yakınlaştırarak, bu kişilerin salıverilmelerinden sonra topluma uyumlarını kolaylaştırmak hedefiyle düzenlenen ödüllü futbol turnuvası Adalet, Vefa, Saygı ve Hoşgörü takımları arasında gerçekleştirildi. Takım ruhunun öne çıktığı turnuvada 4 takım mücadele etti. 
Şampiyon olan takıma kupa ve madalyalarını Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu tarafından verildi. Turnuvada ikinci olan Saygı takımına kupa ve madalyalarını Cezaevi Savcısı Adem Babacan, turnuva üçüncüsü olan Vefa takımına kupa ve madalyalarını Denetimli Serbestlik Müdürü Haldun Ecevit Onur verdi. Turnuvada dördüncü olan Hoşgörü takımına ise kupa ve madalyalarını Kurum Müdürü Gazi Yıldırım tarafından verildi. Turnuvayı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri, Açık Ceza İnfaz Kurumu Personelleri, hükümlü ve tutuklular izledi.
Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu hükümlülerin spor çalışmalarını desteklemeye devam edeceklerini belirterek, kurum yetkililerine teşekkür etti. Cezaevi Savcısı Adem Babacan, organizasyonda emeği geçen Balıkesir Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederek bu gibi organizasyonlara destek vermeye devam edeceklerini ifade etti. Açık Ceza İnfaz Kurum Müdürü Gazi Yıldırım tarafından, sporun birleştiriciliğinin önemi, birlikte hareket etme ve takım olabilmenin başarıyı getirdiği hususu vurgulanarak Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür etti. Final maçının sonunda hükümlülerin ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ kutlandı. Turnuva, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.