İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünce, başta okullar olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşları hizmet binalarının önünde ve diğer yaya geçitlerinde ‘Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz’ sloganıyla yaya geçitlerinde ‘Yaya Geçidi Nöbeti Farkındalık’ etkinliği gerçekleştirildi.
2019 yılının “Gönüllülük Yılı” ve “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edilmesiyle gençlerimizin gönüllülük faaliyetlerine katılımlarını artırarak çocuklarımız, öğrencilerimiz ve gençlerimizden başlayarak her birinin gönüllü olarak trafik elçileri olması amacıyla katıldığımız etkinlikte "Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" uygulaması gerçekleştirildi. Bu kapsamda da bugün Gönen İlçemizde Gönenli Mehmet Efendi yurdu öğrencilerimizle birlikte "Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" uygulaması gerçekleştirildi.
Yapılan programda Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla il merkezinde 46 ayrı noktada yaya nöbeti tuttu. Yarış Ortaokulu önünde gerçekleştirilen yaya nöbetinde Vali Ersin Yazıcı başta olmak üzere İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürlerimiz, Gençlik Merkezi Liderlerimiz, Gönüllü gençlerimiz ve trafik polisleri öğrencilerin yolun karşısına güvenli bir şekilde geçebilmeleri adına araç sürücülerini uyardı. Vali Ersin Yazıcı da öğrencilerin yaya geçitlerinde durdurduğu araçların sürücülerine broşür dağıtarak bilgilendirmede bulundu.
Yarış Ortaokulu öğrencilerinin yanı sıra, engelli öğrencilerinde katıldığı etkinlikte trafikte önceliğin yayada olması gerektiği dağıtılan broşürlerle araç sürücüleri uyarıldı.