KAZAKİSTAN'ın Almati kentinde düzenlenen Ümitler Dünya Judo Şampiyonası'nda 63 kiloda altın madalya kazanan Habibe Afyonlu, Kocaseyit Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı.
Habibe Afyonlu'yu karşılama törenine Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, İl Spor Şube Müdürü İhsan Yılmaz, Burhaniye İlçe Spor Müdürü Sabri Pekşen, Edremit İçe Spor Müdürü Fethi Bilge ve şampiyonun yakınları katıldı. Türk Havayollarına ait uçakla Kocaseyit Havalimanı'na gelen 17 yaşındaki Ümitler Dünya Judo Şampiyonu Habibe Afyonlu 'Hoş Geldin Şampiyon' pankartı ile karşılandı. Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı ve beraberindeki müdürler şampiyona çiçekler verdi. Şampiyon davullar eşliğinde İvrindi’ye uğurlandı. Şampiyonluk gururu yaşayan Habibe Afyonlu, "Hep çalıştım, hep hayalini kurdum. Ve sonunda başardım. Herkesin beklentisini ve kendi beklentimi yerine getirdim. Özellikle final maçında Japon rakibimi o şekilde yenmek bana daha çok gurur verdi. Türk bayrağını sonunda göndere çektirebildim. Her şey için herkese teşekkür ederim. Önümüzde 2020 olimpiyatları var. Oraya gidemeyeceğimi biliyorum. O yüzden 2024 olimpiyatları için çok sıkı çalışıp aynı tempoda devam etmek istiyorum" dedi. 
Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, bu güzel duyguyu bize yaşatan şampiyon sporcumuz Habibe Afyonlu’ya tebriklerini ileterek şunları söyledi: “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve aynı zamanda Milli takımlarda da görev yapan Antrenörlerimiz; Mehmet Yılmaz, Timur Bizsan tarafından keşfedilen Habibe, yaklaşık 5 yıldır Kamp Eğitim Merkezimiz sporcusu olarak kaliteli bir eğitimle bugünkü başarılara ulaştı. Habibe Afyonlu buralara gelirken Türkiye, Balkan, Avrupa ve değişik turnuvalarda takım ve bireysel olarak sayısız başarılar elde etti. Judo’da başarılı illerden birisi olarak bu güzel duyguyu bize yaşatan Habibe Afyonlu’ya, antrenörlerimize, Judo Federayonu’na, kıymetli ailesine, takım arkadaşlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”