Kazakistan'ın Almati kentindeki Ümitler Dünya Judo Şampiyonası'nda 63 Kg. da Habibe Afyonlu finalde Japon Yazawa karşısında 23 saniyede ippon yaparak, hem dünya şampiyonu oldu hem de Türkiye'ye ikinci altın madalyayı kazandırdı.
Balıkesir Mehmet Vehbi Bolak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kamp Eğitim Merkezi Sporcumuz Habibe Afyonlu, ilk tur bay geçerken çıktığı tüm maçlarını ipponla kazandı. İkinci maçında Kanadalı Emma Caldwell’ı, üçüncü turda Hollandalı J. Van Lieshait’i (shido) ile çeyrek finalde Hırvat Katarina Kristo’yu yarı finalde Belçikalı Alessia Corrao’yu ve son olarak finalde Japon Airi Yazawa karşısında galibiyet serisisni ipponla tamamladı. Afyonlu, finaldeki rakibi karşısında 23 saniyede ipponla sonuca giderken hem dünya şampiyonu oldu hem de Türkiye'ye ikinci altın madalyayı kazandırdı.
Judo’da başarılı illerden birisi olduğumuzu belirten Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, bu güzel duyguyu bize yaşatan şampiyon sporcumuz Habibe Afyonlu’ya tebriklerini ileterek şunları söyledi: “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve aynı zamanda Milli takımlarda da görev yapan Antrenörlerimiz; Mehmet Yılmaz, Timur Bizsan tarafından yıllar önce okullarda yapılan taramalarda Gazi İlköğretim Okulunda keşfedilen Habibe, yaklaşık 5 yıldır Kamp Eğitim Merkezimiz sporcusu olarak kaliteli bir eğitimle bugünkü başarılara ulaştı. Habibe yetenekli, gayretli, disiplinli bir sporcumuz. Bu özellikler bir sporcuda  olduğunda, iyi antrenörlerle çalıştığında ve ilgili kurumlarca destek sağlandığında ancak sonuç alınabiliyor. Biz İl Müdürlüğü olarak her zaman bu yeteneklerin destekçisi olacağız. Habibe Afyonlu buralara gelirken Türkiye, Balkan, Avrupa ve değişik turnuvalarda takım ve bireysel olarak sayısız başarılar elde etti. Tabiki Dünya şampiyonu olması bugüne kadar ki başarılarının zirvesi oldu. Habibe daha yolun başında, uzun yıllar Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlarda gururla seyredeceğimizi ve alkışlayacağımızı ümit ediyorum. Judo’da başarılı illerden birisi olarak bu güzel duyguyu bize yaşatan Habibe Afyonlu’ya, Antrenörlerimize, Judo Federayonu’na, kıymetli ailesine, takım arkadaşlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”