Çocuklarımız okulların kapanması ile aylardır hayalini kurduğu bir tatilin planlarını yaparken, ailelerinin de çocuklarının tatili nasıl değerlendirmesi gerektiğine karar vermeye çalıştığı bugünlerde; Çocuklarımızın hem dinlenmeleri hem de farklı hobiler edinerek eğitilmelerini sağlayan Yaz Spor Okullarımız yoğun katılımla sürüyor.
Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, yaz spor okullarının aileler ve çocuklar için önemine değinerek şunları belirtti: “Yaz Spor Okullarımızın amacı, sadece tatil çocuğun eğlenmesi ve heyecanlı tecrübeler yaşaması değil; aynı zamanda sosyal, duygusal ve yeteneksel gelişimlerine de katkıda bulunmaktır. Yaz Spor Okullarımızda çocuklarımız aynı ortamda yaşayarak birbirlerine destek olur ve arkadaşlık kavramının önemini anlarlar. Spor ya da diğer aktiviteler aracılığıyla yeteneklerini geliştiren çocuklar, daha sağlıklı bir bünyeye kavuşurlar. Özellikle doğayla iç içe yapılan aktiviteler ile çocuklara tabiat sevgisi aşılanır. Kendi ilgi alanlarını daha iyi anlayan çocuklar, kariyerlerine yönelik daha iyi plan yaparlar. Çocukların paylaşımcı, maceracı ve araştırmacı yönleri ortaya çıkar. Sosyal aktivitelere katılan çocuklar birbirlerine saygı duymayı, aldıkları sorumluluklar ve edindikleri deneyimler sayesinde birlikte çalışmayı öğrenirler. Ekiple yapılan aktivitelerde hedeflere ulaşan ve başarı gösteren çocuklarımız ve gençlerimiz, ödüllendirilir ve dayanışmanın yanında birbirlerine saygı duymayı da öğrenirler ve sosyal, güvenilir bir ortamda katıldığı aktiviteler pozitif bir kişilik edinmesini, başarıyı yakalamasını ve kendisine saygı duymasını sağlar. Grup ile yapılan aktivitelerde değişik kültürlerden gelen çocuklar aralarındaki farkın aşılamaz olmadığını yaşayarak öğrenirler. Bu deneyim, farklılıklara saygı duymayı öğretirken hoşgörülü olmalarını da sağlar. Çocuklarımız, ailelerinden uzakta kendilerini her türlü ifade edebilecekleri bir ortamda bulunmaları onlara, kendi ayakları üzerinde durmayı öğretirken, ruhsal gelişimlerinde ve kişiliklerini bulmada da olumlu katkılar sağlar.”
Sporu bir yaşam biçimi haline getirmelerini amaçladığımız 5-18 yaş aralığındaki çocuk ve gençlerimizi, 23 branşta ücretsiz tüm heyecanı ve hızıyla devam eden Yaz Spor Okullarımıza bekliyoruz...