Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, “Gençlerden Ecdada Mektup 1919” yarışmasında 13-17 yaş, 18-21 yaş ve 22-29 yaş kategorilerinde ilimizde dereceye giren gençlerimize ödüllerini verdi.
Gençlerin milli ve manevi duygularını canlı tutarak, tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet inancı ve idealini kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışmaya katılarak ilimizde dereceye giren gençlerimize hediye çekleri İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu tarafından verildi.
Değerlendirme sonucunda ilimizde dereceye giren, 13-17 yaş kategorisinde Ayşe Buket Mert birinci, 18-21 yaş kategorisinde Selinay Furan üçüncü, 22-29 yaş kategorisinde ise Ramazan Şimşek birinci, Süedanur Özger ikinci oldu. 
Tarih şuurunun toplumda yerleşmesini sağlamak, dili doğru, etkin bir şekilde kullanmalarını teşvik ederek okuyan, düşünen ve yazan gençliğin oluşmasına katkı sağlanmasının amaçlandığı yarışmaya gençler büyük ilgi gösterdi. Milli mücadele dönemi ve bu sürece katkı sağlayan kişilerin konu alındığı yarışmaya Türkiye genelinden 190 bin mektup gönderildi.