Önder İHL Mezunları ve Mensupları Derneği’nin, Gençlik ve Spor faaliyetlerini deruhte etmekte olan Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, İmam Hatip okullarında okuyan öğrenciler arasında çeşitli branşlarda sportif etkinlikler düzenledi. Bu etkinliklerin ardından Balıkesir İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde ödül töreni yapıldı. 
İstiklal Marşı ve Kur’ân-ı Kerîm tilaveti ile başlayan programa; Ak Parti Milletvekili Mustafa Canbey, İlahiyat Fakültesi Dekanı Mehmet Bayyiğit, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Sağlam, Milli Eğitim İl Müdürü Yakup Yıldız, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu,  Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Çaltı, İlçe Müftüsü Fahri Sağlık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, İl MEM Şube Müdürü Mustafa Güleç, Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Taner Mutlu, İmam Hatip Okulları Platform Başkanı Halil Taş, daire amirleri öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
İmam Hatip Okullarında okuyan öğrenciler için çeşitli branşlarda spor etkinlikleri gerçekleştiren Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından düzenlenen ödül töreninde başarılı sporculara madalya ve kupaları il protokolü tarafından verildi. 
Törende dereceye giren sporculara madalyalarını takdim eden İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, “Bu faaliyetler ile spor yapan gençlerimiz dostça mücadeleyi ve paylaşmayı öğreniyor. Bu nedenle okullarımızda sporun yaygınlaşması, öğrencilerimizde spor kültürünün oluşması için çalışıyoruz. Sporu bir kültür haline getirmek için gerek diğer kurumlarımızla gerek belediyelerimizle gerek sivil toplum örgütlerimizle birlikte işbirliği ile çalışıyoruz. İnşallah yarınların Türkiye'sinde sizlerden de şampiyonlar yetişecektir. Törende emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Ödül töreninin ardından gençlerle birlikte iftar yapıldı.