Proje ile okullarda kullanılmayan veya atıl durumda bulunan alanların spor salonlarına dönüştürülerek öğrencilerin spor yapması için ortamlar oluşturuldu.  20 ilçemiz ile birlikte İl genelinde toplamda 194 okulda uygulanan proje ile  7- 13 yaş aralığındaki öğrencilerin yetenekleri ve istekleri doğrultusunda spor yapmaları ve okulların keyifli hale getirilmesi amaçlandı.
Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, “Toplumda spor kültür ve bilincini oluşturarak,özellikle çocuklara bilinçli spor yapma alışkanlığı kazandırmak, sporu hayatın vazgeçilmez bir unsuru olarak görmelerini sağlamak ve dolayısıyla sağlıklı bir nesil yetiştirilmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Bizim amacımız, sosyo-ekonomik durumu olmayan, henüz spor ile tanışma fırsatı olmamış çocuklara ulaşıp onlarla spor dolu bir gün geçirip onları mutlu edebilmek. Şehrimizde spor bilinci her yıl giderek artıyor ve ne kadar çok desteklenirse o kadar büyüyecek, güzel işlere, başarılı olimpiyatlara imza atılacaktır. Bu proje ile; çocuklar önce derslerini yapıp sonra spor aktiviteleri yaparak eğlenceli anlar yaşıyor. Bulundukları bölgelerde kısıtlı imkanlarla spor yapamayan çocukların okullarındaki bu imkanlarla buluşmasıyla neşeleri yüzlerinden okunuyor. Onların neşesi, bizleri daha çok mutlu ediyor” dedi. 
Sporda Yetenek 10'la Gelecek Projesi ile Atletizm, Badminton, Basketbol, Cimnastik, Judo, Taekwondo, Boks, Oryantiring, Korfbol, Step-Aerobik, Güreş, Eskrim, Masa Tenisi, Voleybol, Karate, Hentbol, Dart, Bocce, Hemsball, Halter, Satranç, İzcilik, Yüzme, Geleneksel Türk Okçuluğu, Halk Oyunları, Tenis olmak üzere toplam 26 branşta gerçekleştiriliyor.