Balıkesir’in ev sahipliği yaptığı KFC Kadınlar Voleybol 1. Ligi Yarı Final müsabakaları 8-10 Mart tarihleri arasında Şehit Turgut Solak Spor Salonunda gerçekleşti. Sekiz takımın finale çıkmak için gösterdiği performans izleyicilerine büyük heyecan yaşattı. 
Karşılaşmaları, TVF Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Göksu, TVF Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Mengüç, Ersin Yılmaz ve TVF Denetim Kurulu Üyesi Umut Bağlı ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp tribünden takip etti.
İki grupta oynanan yarı final karşılaşmalarında İST Bahçelievler BLD.- Bodrum BLD. Bodrum SP., Ankara ALS Voleybol ve Gaziantep Merinos, A Grubu’nda mücadele ederken, B Grubu’nda ise Ankara Zeren Spor, İBA Kimya TED Ankara Kolejliler, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile İzmir Aras Kargo, final bileti için mücadele etti.
Pazar günü oynanan Yarı Final son maçlarının ardından gruplarında ilk iki sırayı alan Bahçelievler Belediyesi, Bodrum Belediyesi Bodrum Spor, Aras Kargo, ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi takımları adlarını final etabına yazdıran takımlar oldular.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, “Tesislerimiz ve ekiplerimizle, bu büyük organizasyonda paydaşlarımızla birlikte sporcularımızı ilimizde misafir etmekten memnuniyet duyduk. Sporseverler, şehrimizde gerçekleşen yarı final müsabakalarında takımların kıyasıya mücadelesinin heyecanını ve rekabetini yerinde izleme fırsatı buldular. Bu organizasyonun gerçekleştirilmesinde federasyonumuza ve yönetimine, tüm paydaşlarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Müsabakalarda mücadele eden tüm sporcularımızı tebrik ediyor, finale kalan takımlarımıza başarılar diliyorum.” İfadelerinde bulundu.