Her yıl 23-30 Eylül tarihleri arasında sporun tabana yayılması, hareket bilincinin her yaştan ve her statüden bireyin günlük rutini haline getirilmesi ve bu alanda bilincin arttırılması amacı ile Avrupa'da birçok farklı etkinliklerle kutlanan Avrupa Spor Haftası kapsamında ülkemizde de 81 il ve ilçelerde eş zamanlı olarak yapılan açılış töreni ile start verildi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun video konferans sistemi üzerinden katılımıyla 81 ilde canlı bağlantılarla Balıkesir’de de 50. Yıl Spor parkı’nda gerçekleştirildi. 
Düzenlenen törende çeşitli branşlarda sporcular yaptıkları gösterilerle herkes için spor ve sağlık günleri ile ilgili farkındalık oluşturdu. Etkinlikte konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, “Tüm tesislerimizle, tüm imkanlarımızla çocuklarımızın, gençlerimizin yanında oluyoruz, olmaya devam edeceğiz. Biz gençlerimize güveniyoruz. Antrenörlerimize güveniyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemlerde spor kültürünün tabana yayılması adına hem daha çok gencimiz, çocuğumuz, vatandaşımız olmak üzere toplumun her kesimi sporla buluşmuş olacak, hem de bu gençlerimizin olimpiyatlarda, dünya şampiyonalarında, Avrupa Şampiyonalarında büyük başarılarını görmüş olacağız. Spor haftamızın hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bu etkinliklerimiz sadece bir hafta değil, bireyleri ve toplumu ömür boyu sürecek fiziksel aktiviteye teşvik edecek ve daha sağlıklı daha zinde bir toplum olma yönünde büyük bir fayda sağlayacaktır” dedi. 
Türkiye ile 81 ilde eş zamanlı olarak başlayan Avrupa Spor Haftası etkinlik alanından düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası açılış töreninde; bisiklet, merkezim her yerde etkinlikleri, step-airobik, floor curling, voleybol, basketbol, masa tenisi, mas güreşi, bilek güreşi, ayak tenisi, tenis, badminton vb spor gösterileri renkli görüntülere sahne oldu.